SCROLL VERDER
SCROLL VERDER

Bezuinigingen raken waarschijnlijk Buurtservice Zutphen, vrijwilligers komen in actie

Maak lokale journalistiek mogelijk. Klik hier om LokaalGelderland te steunen!

ZUTPHEN - De kans is aanwezig dat Buurtservice Zutphen slachtoffer gaat worden van de bezuinigingen waar Zutphen mee te maken heeft, melden ze. Vrijwilligers komen daarom in actie, en gaan hun best doen het tegen te houden. 

Jan Jonkers is één van de vrijwilligers, en hij neemt het voortouw in de acties. "Zo'n 40 tot 50 mensen doen vrijwilligerswerk bij ons. En voor hen gaat een hele boel wegvallen als het stopt. En voor de mensen die bij ons afnemen is het nog erger. Die vallen in een zwart gat. We doen voor weinig geld bijvoorbeeld te tuin. Die mensen kunnen geen tuinman inhuren. Dat is gewoon te duur!" 

Advertentie

Vrijwillig

Buurtservice Zutphen levert voor kleine bedragen diensten aan mensen die het nodig hebben. Denk aan boodschappen doen, klussen in huis of dus de tuin doen. Maar "we doen ook dingen voor de gemeente. We halen bijvoorbeeld ook zwerfafval op! Soms wel acht zakken per dag. Dat doen we allemaal vrijwillig! " Jonkers zelf doet al een tijdje werkzaamheden daar: "Ik ben zelf afgekeurd. Een buurtservice zorgt ervoor dat ik niet de hele dag thuis zit. Het is voor de afnemers een goede dienst, maar ook voor de vrijwilligers is het goed dat het bestaat." 

"We laten de gemeente zien dat we dit niet accepteren"
Jan Jonkers

Maandag worden alle vrijwilligers ingelicht over hoe het gaat lopen. Daarna zullen er acties komen. "We gaan de wijken in om handtekeningen te verzamelen. We laten de gemeente zien dat we dit niet accepteren."

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.