SCROLL VERDER
SCROLL VERDER
LokaalGelderland tijdens de lokale verkiezingen.

Dit is het 10.000ste artikel op LokaalGelderland

REGIO - Er wordt een klein flesje bubbels opengetrokken op de redactie van LokaalGelderland! Dit is namelijk het 10.000ste artikel, blijkt uit de telling. 

LokaalGelderland.nl publiceerde op 14 maart 2016 om 12.44 uur het eerste artikel. Nu, bijna vier jaar later, zijn er in totaal 10.000 artikelen gepubliceerd. Sindsdien is er verslag gedaan van politieke onderwerpen, incidenten, evenementen en heel veel meer. "Al die artikelen lopen erg uiteen. En dat is mooi om te zien! Van branden tot politieke rellen. En van items op de markt tot prachtige verslagen van evenementen", aldus eindredacteur Jesse Sprikkelman.

In totaal zijn al die artikelen bij elkaar bijna 40 miljoen keer aangeklikt. Sinds het oprichten van LokaalGelderland zit er een stijgende lijn in het aantal bezoekers. "We zijn gratis. En dat waarderen mensen. Je weet altijd wat er speelt in de regio en dat brengen we op onze eigen manier. In deze moderne tijd moet nieuws gratis zijn! Ook op lokaal niveau", legt Sprikkelman uit. 

De samenleving 

We hebben een top vijf met meest aangeklikte artikelen ooit samengesteld. Sprikkelman: "Uit de top vijf, met meest aangeklikte artikelen ooit, merk je dat de samenleving vooral wil weten wat er op straat speelt. Er staan geen artikelen tussen die zich afspelen in de ivoren toren van het stadhuis. Die worden wel gemaakt! Maar ondanks dat daar veel tijd aan is besteed, en het journalistiek gezien soms heel goed kan zijn, bereikt dat toch maar eens bepaalde doelgroep. Als er twee jongens mishandeld worden op 5 mei grijpt dat iedereen aan." 

De top 5: 

  1. Jongens worden zwaar mishandeld in Zutphen: Politie geeft niet thuis
  2. Dwergteckel Takkie doodgebeten door bullmastiff in Warnsvelds bos: 'het was een verschrikkelijk gegil'
  3. Explosie in woning Lunettestraat Zutphen
  4. Uitvaart Andres Rodriguez: "We zien hem nooit meer"
  5. Gebouw Voedselbank Zutphen per direct gesloten

Reageren? Mail de redactie via reageren@lgld.nl.
Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.