Verwoestende brand Zutphen veroorzaakt door technisch probleem

Verwoestende brand Zutphen veroorzaakt door technisch probleem

De brand die zondagnacht een woning volledig verwoeste in Zutphen, lijkt te zijn ontstaan door een technisch probleem. Dat blijkt uit het onderzoek van de brandweer. De brandweer had uren nodig om de brand onder controle te krijgen, en moest vervolgens nog lange tijd nablussen.

Het onderzoek werd bemoeilijkt doordat er weinig meer over was van de woning. Aan de buitenkant is, los van de dichtgetimmerde ramen, weinig te zien. Binnenin de woning is echter vrijwel alles door de brand verwoest.

Kortsluiting

Het Team Brandonderzoek heeft kunnen vaststellen dat de brand is ontstaan tussn de begane grond en de eerste etage. "Vermoedelijk tussen het plafond, waar bij oude woningen vaak nog wat ruimte tussenzit", legt een woordvoerder van de brandweer uit. Toen de brand nog woedde dacht de brandweer dat het vuur op de zolder was ontstaan, omdat de brandhaard daar het felst was.

De exacte oorzaak van de brand zullen we nooit weten. Een 'technische oorzaak' is de uiteindelijke conclusie. "Het meest voor de hand liggend is dan kortsluiting. Maar dat kunnen we niet met zekerheid zeggen."

De bewoners zijn tijdelijk elders opgevangen. Of er nog iets te redden valt uit het huis valt te betwijfelen. Op sociale media wordt er al vanuit veel hoeken hulp aangeboden. Wat er gaat gebeuren met het verwoeste pand is nog niet bekend.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.