Welzijn Lochem introduceert nieuwe netwerkcoaches

Welzijn Lochem introduceert nieuwe netwerkcoaches

Welzijn Lochem is verheugd aan te kondigen dat een nieuwe groep vrijwillige netwerkcoaches hun intensieve 2-daagse training met succes heeft afgerond. Deze training werd georganiseerd in samenwerking met Stichting Welzijn Brummen en Mens en Welzijn Voorst. De netwerkcoaches staan nu klaar om inwoners te ondersteunen bij het versterken of uitbreiden van hun sociale contacten.

De rol van de netwerkcoach

Het verlies van sociale contacten kan geleidelijk plaatsvinden door uiteenlopende omstandigheden, zoals de zorg voor een naaste, een verhuizing, een fysieke herstelperiode of de behoefte aan mentale rust. Dit verlies kan leiden tot gevoelens van eenzaamheid en het verlangen naar meer sociale interactie. Welzijn Lochem begrijpt hoe moeilijk het kan zijn om dit patroon te doorbreken en biedt daarom de hulp van netwerkcoaches aan.

Een netwerkcoach van Welzijn Lochem helpt bij het vinden van nieuwe contacten of het versterken van bestaande relaties. De coaches bieden een luisterend oor en geven opdrachten die inzicht geven in persoonlijke contacten, wensen en sterke punten. Ze denken mee, maar lossen geen problemen voor je op. Wat gevraagd wordt, is motivatie, bereidheid om nieuwe dingen te proberen en tijd te investeren in de afspraken met de netwerkcoaches. Gemiddeld vinden er om de twee weken ontmoetingen plaats, in het begin vaker en na verloop van tijd minder vaak, afhankelijk van de behoeften. Tussendoor werk je zelf aan de opdrachten en acties die jullie hebben afgesproken.

Aanmelden

Gun jezelf dat steuntje in de rug. Meld je aan bij het project: ‘Natuurlijk, een Netwerkcoach!’. Je hoeft het niet alleen te doen. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Joy Broekema, coördinator netwerkcoaches bij Welzijn Lochem, via 06-57653691. Joy is vanaf 5 augustus met vakantie en weer beschikbaar vanaf 2 september. In de tussentijd kun je contact opnemen via het algemene nummer van Welzijn Lochem, 0573-297000.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.