Indrukwekkende resultaten voor RSV Barchem tijdens het Outdoor-Seizoen

Indrukwekkende resultaten voor RSV Barchem tijdens het Outdoor-Seizoen

De leden van RSV Barchem hebben dit afgelopen outdoor-seizoen indrukwekkende resultaten behaald. Individueel blonk Babette van der Sandt uit door met haar pony Mylo een vierde prijs te veroveren in de categorie 80cm springen.

Ook in teamverband boekte RSV Barchem succes tijdens de afdelingsdressuur. In deze discipline wordt een dressuurproef gereden door een vier- of zestal, waarbij de nadruk ligt op de harmonie tussen de combinaties. Onder leiding van Wouter Hermelink verschenen maar liefst twee jeugd-viertallen van RSV Barchem aan de start.

  • Het jongste viertal, bestaande uit Tess Overkamp, Mette Voortman, Jolijn Lieven en Babette van der Sandt, behaalde een knappe derde plek.
  • Het “grotere” viertal, met Merle Luiten, Sterre Hofmeijer, Liz Hissink en Jiske Nieuwenhuis, sleepte zelfs de zilveren medaille in de wacht.

Dankzij deze prestaties hebben de jeugdleden en hun pony’s een ticket verdiend voor de Hippiade, de Nederlandse Kampioenschappen.

Prestaties bij de Gelderse Kampioenschappen

Niet alleen de jeugdleden blonken uit tijdens de Gelderse Kampioenschappen. Marlène Nieuwenhave won met haar paard Jumping Tijgerlilly een achtste prijs in de klasse 100cm springen. Daarnaast boekte het viertal bestaande uit Annet Essink, Tom Klokman, Marlène Nieuwenhave, Inge Mijerink, Anouk Elferink en Carolien Sloot succes in de afdelingsdressuur. Onder leiding van Marian Nijen Es reden zij een nette proef, wat hen eveneens een ticket naar de Nederlandse Kampioenschappen opleverde.

Verenigingsteam naar de Hippiade

Het laatste ticket naar de Hippiade werd gewonnen door het verenigingsteam, bestaande uit Henk Harkink, Zita te Riele, Famke Dinkelman, Lotte Elferink, Tom Klokman, Anouk Elferink en Marlène Nieuwenhave. In deze competitie starten vier combinaties in de dressuur en vier in het springen. Alle dressuurpunten worden bij elkaar opgeteld, en eventuele strafpunten bij het springen worden in mindering gebracht. Met hun vierde plaats in het klassement mogen ook zij van start gaan in Ermelo op 17 augustus.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.