Groep 5 team Prins Willem Alexanderschool 12e bij NK Schooldammen

Groep 5 team Prins Willem Alexanderschool 12e bij NK Schooldammen

Na een nipte uitschakeling in de halve finale schooldammen in Amersfoort leek het damseizoen voor het team van groep 5 van de Prins Willem Alexanderschool ten einde. Ze eindigden als zevende, terwijl een plek bij de eerste zes nodig was om door te gaan naar de finale in Julianadorp. Groot was dan ook de verrassing toen het team alsnog een telefoontje kreeg: ze mochten als 25e team deelnemen aan de finale.

De ouders van Senn, Noah, Jelle en Christian boekten snel een camping in de buurt van het toernooi, zodat de jongens goed voorbereid waren. Op zaterdag 25 mei verzamelden 26 teams uit het hele land zich in het Junior College in Julianadorp voor de finale, die in totaal tien rondes omvatte.

9-Slag

De jongens begonnen enthousiast aan het toernooi. Na een gelijkspel in de eerste ronde won het team de tweede ronde, waarbij Christian zelfs een 9-slag maakte. In de derde ronde speelde Noah een spannende partij, die hij helaas nipt verloor. Ondanks een verloren vierde ronde bleven de partijen gelijk opgaan. In de vijfde ronde ontstond er een discussie over de uitslag van Jelle’s partij, die door de tafelarbiter als remise werd beoordeeld, ondanks protesten van de tegenstander.

Halverwege het toernooi stond PWA rond plek zeven en wisten ze deze positie vast te houden tot en met de voorlaatste ronde. Helaas zakte het team na een verloren tiende ronde weg uit de top tien en eindigde uiteindelijk op de twaalfde plek. Dit was nog steeds een fantastische prestatie, gezien het feit dat ze als 25e geplaatst waren.

Camping

Na het toernooi genoten de jongens en hun families van het zwembad op de camping en een bezoek aan het strand. De volgende ochtend vierden ze de verjaardag van een van de ouders in het zonnetje. Het was een zeer geslaagd dam- en kampeerweekend voor zowel de jeugdige dammers als hun ouders, broertjes en zusjes.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.