Motorclub in Harfsen organiseert jeugd motocross opstapdag

Motorclub in Harfsen organiseert jeugd motocross opstapdag

Motorclub MC Hamac uit Harfsen organiseert op zondagochtend 26 mei 2024 een jeugd motocross opstapdag. Motocross is een geweldige sport vinden ze bij de Motorclub, maar het kan een aanzienlijke drempel vormen om ermee te beginnen. 

Niet iedereen heeft direct toegang tot een motor, en vooral ouders vinden het belangrijk om te weten of hun kinderen de sport echt leuk vinden voordat ze investeren. Daarnaast rijst de vraag: hoe begeleid je een kind bij zijn of haar eerste ervaringen op de motor, en waar haal je de benodigde beschermende kleding vandaan?

Stap voor stap

MC Hamac uit Harfsen pakt deze drempels aan door op zondagochtend 26 mei 2024 een jeugd motocross opstapdag te organiseren. Onder leiding van ervaren trainers worden de deelnemers stap voor stap ingewijd in de wereld van de motocross. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van de allernieuwste elektrische jeugd crossmotoren van KTM en Husqvarna. Naast theoretische instructies zullen de deelnemers, onder individuele begeleiding van een ervaren trainer, de eerste meters op het circuit maken.

Bescherming

Om de veiligheid te waarborgen, worden de motoren begrensd. Daarnaast voorziet MC Hamac in complete beschermende crossoutfits. Deelname staat open voor jeugd tussen de zes en circa tien jaar oud die zelf niet in het bezit zijn van een crossmotor.

Meer informatie en aanmelden kan via de website.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.