Waarom je geen banaan in je smoothie moet doen

Waarom je geen banaan in je smoothie moet doen

In Nederland eten we samen zo’n 720 miljoen bananen per jaar. Dat is gemiddeld 42 per persoon. Maar wist je dat het niet heel gezond is om 'm in een smoothie te gooien? 

Een banaan functioneert namelijk solo beter dan in groepsverband. In fruit zitten flavonoïden. Dat zijn antioxidanten die goed zijn voor hart en vaten. En wanneer je een banaan in de blender gooit, gaat er 84 procent aan flavonoïden verloren. Ook hebben ze een negatieve werking op appels, peren, aardbeien en bessen.

Eigenlijk geen fruit

Nu we het toch over bananen hebben: twee grappige feitjes. Bananenbomen zijn geen bomen, maar ’s werelds grootste kruid. En officieel is een banaan geen fruit, maar groente.

Smoothies kunnen je leven verrijken doordat je op deze manier veel fruit binnenkrijgt. En kop koffie drinken kan natuurlijk ook. Wist je dat het slim is om koffie te drinken vlak voordat je een powernap doet? 

In The X Vibe draaien Jesse Sprikkelman en Ron Selles de beste EDM-tracks. En ze bespreken de laatste lifestyle-trends. Beluister hieronder de laatste radiouitzending.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.