Fietsmaatjes Harfsen feestelijk van start met onthulling duofiets

Fietsmaatjes Harfsen feestelijk van start met onthulling duofiets

Woensdagavond 10 april werd de duofiets van Fietsmaatjes Harfsen feestelijk onthuld in aanwezigheid van vele belangstellenden. Alle inwoners en de directe omgeving waren van harte uitgenodigd bij Dorpshuus Hoeflo in Harfsen om de nieuwe aanwinst te bewonderen. Wethouder Wendy Goodin, namens de gemeente Lochem, opende samen met bestuursvoorzitter Geni Horstink van Stichting Fietsmaatjes Harfsen het gordijn voor de onthulling. Vanachter het gordijn waren het Gerda van Proosdij, moeder van mede initiatiefnemer Henri Proosdij, en Henk Slettenhaar, van de technische staf, die het eerste rondje mochten fietsen. Na de onthulling was er gelegenheid voor alle aanwezigen om samen te komen voor een hapje en een drankje in Dorpshuus Hoeflo.

Donatie

Het was de wens van Gerda van Proosdij van een elektrische duofiets voor het dorp. “Gerda is een van de wat oudere inwoners van Harfsen en kan gelukkig nog zelf fietsen. Ze gunt het iedereen die zelf niet meer zelfstandig kan fietsen ook het plezier om even lekker buiten gewoon een stukje te fietsen.” Aldus Geni. Drie leerlingen van de Beatrixschool in Harfsen mochten namens alle leerlingen een cheque overhandigen aan de organisatie van Stichting Fietsmaatjes Harfsen. De Beatrixschool schenkt € 1500 vanuit de opbrengst van de Hazenrun aan dit mooie doel. De organisatie was zichtbaar verrast van het gebaar en is blij met deze mooie opbrengst.

Initiatief

Het concept van Fietsmaatjes Harfsen is gebaseerd op het landelijke initiatief, waar momenteel zo’n vijftig varianten van zijn. Via een speciaal reserveringssysteem, dat via de website loopt, kunnen fietsmaatjes hun gewenste tijd reserveren. Vrijwilligers en gasten worden aan elkaar gematched door Welzijnscoördinator Harfsen Vrijwilligers krijgen onder leiding van een coördinator vooraf ook een proefles en instructies hoe ze een gast kunnen begeleiden op de fiets. Voor een rit wordt een vergoeding gevraagd van drie euro. Dit komt dan weer ten goede aan het onderhoud van de duofiets. Voor dit onderhoud is ook een technisch team samengesteld.

Stalling

Momenteel staat de duofiets in een stalling in de kern van Harfsen. Dit is nog een tijdelijke stalling en de stichting doet hierbij een oproep voor een stalling voor de toekomst. Mocht je nog een stalling hebben in de kern van Harfsen, neem dan contact op met de stichting via [email protected].

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.