Zorggroep Sint Maarten bouwt nieuw woonzorgcentrum aan de Bosweg in Lochem

Zorggroep Sint Maarten bouwt nieuw woonzorgcentrum aan de Bosweg in Lochem

Aan de Bosweg in Lochem komt een nieuw woonzorgcentrum van Zorggroep Sint Maarten. Op dit terrein realiseert Zorggroep Sint Maarten samen met lokaal partners Kreunen Bouw en Rouweler Installaties appartementen voor 72 cliënten.

Het nieuwe woonzorgcentrum, ontworpen door IAA Architecten, verschijnt op de plek van het voormalige verzorgingshuis Sint Jozef. Na de oplevering van de nieuwbouw medio 2025 kunnen de bewoners van het huidige Gudula verhuizen naar de nieuwe locatie aan de Bosweg in Lochem. In de tussentijd wordt nagedacht over de bestemming van het huidige complex Gudula aan de Oosterwal in Lochem. 

Fijne en moderne werkomgeving voor zorgprofessionals

Het nieuwe woonzorgcentrum belooft niet alleen een fijne en veilige woonplek te worden voor ouderen met een intensieve zorgvraag, maar ook een omgeving waar medewerkers en vrijwilligers van Zorggroep Sint Maarten samen met het bestaande netwerk van bewoners op een moderne en persoonsgerichte manier van betekenis kunnen zijn voor de bewoners. Zij worden dan ook nauw betrokken. 

Eigentijds en duurzaam wonen en verblijven

Het toekomstbestendige woonzorgcentrum wordt met moderne duurzame bouwmaterialen gebouwd en voorzien van eigentijdse techniek en technische hulpmiddelen mede ontworpen door Dijkoraad Installatietechniek. Iedere bewoner krijgt een eigen zorgstudio met eigen sanitair en maakt gebruik van een gemeenschappelijke huiskamer. In totaal komen er 8 huiskamers verspreid over de begane grond en de eerste en tweede etage. 

Open en uitnodigend

Op de begane grond komt een mogelijkheid voor dagopvang en een ontmoetingsruimte met terras. Voor bewoners en buren komt er toegang tot de nog aan te leggen tuin in de prachtige parkachtige omgeving waar ook karakteristieke onderdelen, waaronder het torentje van het voormalige Sint Jozef een nieuwe bestemming krijgen. 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.