Ron Selles bedacht in 2010 radioshow The X Vibe
Ron Selles (l) en Jesse Sprikkelman (r) op ADE.

Ron Selles bedacht in 2010 radioshow The X Vibe

Sinds een jaar is radioshow The X Vibe op diverse radiozenders in Nederland te horen. Jesse Sprikkelman en Ron Selles herintroduceerde toen hun radioprogramma, dat ze jaren daarvoor al met veel plezier maakte. Maar hoe is The X Vibe eigenlijk ontstaan? Ron Selles - bedenker ervan - vertelt het.

In 2010 zag The X Vibe het levenslicht. "Ik heb altijd al veel in het jongerenwerk gedaan. Dat zit echt in mijn bloed. Ik wilde altijd al iets maken wat voor en door jongeren is", legt Selles uit. Hij kreeg zendtijd bij de lokale radio en ging het programma maken. In 2012 kwam - de toen nog jonge - Jesse Sprikkelman erbij. Samen hebben ze het programma jarenlang gemaakt, te horen op de lokale omroepen van Brummen, Voorst en Zutphen.

Een begrip

The X Vibe werd toen een begrip onder de lokale jongeren. Er kwam opkomend talent draaien. En er werden items verzonnen die jongeren aanspraken. Maar waar komt die naam vandaan? "De naam heb ik van een dansformatie. Die heten X Vibe. Daar wilde ik iets mee, dus plakte ik er 'the' voor. En toen was de programmanaam The X Vibe er."

In 2016 stopte Sprikkelman ermee. Later dat jaar gooide ook Selles de handdoek in de ring. Maar dat het geen einde zou zijn wisten ze al. "Jesse riep altijd al dat hij het terug wilde brengen. En dat is gebeurd." In 2023 besloten ze het programma nieuw leven in te blazen.

'Elke week een feestje'

Sindsdien wordt het syndicated uitgezonden. Wat betekent dat tientallen radiozenders in binnen- en buitenland het uitzenden. Het wordt opgenomen in de studio van ProduMedia in Zutphen. Selles benadrukt dat het "elke week weer een feestje is." Dancemuziek is altijd al de basis geweest voor de show. In de huidige variant is daar ook het thema 'lifestyle' aan toegevoegd.

Beluister hier de laatste uitzending van The X Vibe..

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.