Kinderen Ronde Tafel Lochem delen bloemen uit op De Hoge Weide

Kinderen Ronde Tafel Lochem delen bloemen uit op De Hoge Weide

Elk jaar gaan de heren van de Ronde Tafel Lochem wat leuks doen met hun kinderen. Naast een leuke middag, wilden ze dit jaar de kinderen betrekken bij hun maatschappelijke activiteiten. Jaarlijks zet de Ronde Tafel Lochem zich namelijk in voor verschillende goede doelen in de regio van de gemeente Lochem. 

De Ronde Tafel is een groep van 15 mannen met een leeftijd tussen de 30 en 40 jaar. Een aantal van deze mannen hebben ook kinderen en daarom gaan ze eens per jaar met hen op stap. Dit jaar wilden ze het eens op een andere manier aanpakken en ze meer betrekken bij waar de Ronde Tafel voor staat. “Het idee kwam eigenlijk door Valentijnsdag.” Zegt Boris Hirschegger van de Ronde Tafel. De dag na Valentijnsdag zijn de kinderen op donderdag 15 februari langs gegaan bij het verzorgingshuis De Hoge Weide in Lochem. Hier deelden de kinderen een bloemetje uit aan de bewoners. 

Voorafgaand aan het uitdelen van de bloemen, hebben de kinderen in de leeftijd van 4 tot 11 jaar, verschillende klusjes gedaan om geld in te zamelen om de bloemen te bekostigen. “Sommige hebben de auto van papa gewassen, en anderen gingen flessen en blikjes inzamelen voor het statiegeld.” De bewoners van De Hoge Weide waren aangenaam verrast door het mooie gebaar van de kinderen.

Na afloop zijn de kinderen met hun vaders naar Erve Brooks geweest om even lekker te spelen en wat te eten. 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.