Reudinkbrug vanaf donderdag gesloten voor auto en motoren

Reudinkbrug vanaf donderdag gesloten voor auto en motoren

De Reudinkbrug (Hoevenbrug) in Lochem zal vanaf donderdag 15 februari 2024 afgesloten zijn voor auto’s. De gemeente Lochem wil hiermee ruimte geven aan de nutsbedrijven om hun werk af te maken voordat de daadwerkelijke sloop van de brug kan beginnen. Tegelijkertijd zal dit meer duidelijkheid en daarmee veiligheid bieden voor het verkeer. Deze afsluiting duurt tot eind juli. In de zomer kan dan iedereen weer gebruik maken van de nieuwe brug.

Vraagtekens

Wethouder Ria Leliveld van mobiliteit: “De situatie zoals die nu is levert steeds meer vraagtekens op bij verkeersdeelnemers. Dit komt doordat het werkgebied van de aannemers op de Graaf Ottoweg steeds anders is. Om duidelijkheid en veiligheid te bieden aan iedereen, sluiten wij vanaf 15 februari de brug af voor auto’s en motoren. Wel mogen (brom)fietsers en wandelaars nog tijdelijk over de brug heen.”

Omleiding 

Wandelaars en fietsers kunnen tot begin maart nog over de brug. Als de sloop begint dan zullen de wandelaars en fietsers omgeleid worden via het sluisje over de Berkel (via de Hanzeweg). De omleiding voor gemobiliseerd verkeer gaat vanaf 15 februari via de Kwinkweerd.

Eind juli wordt verwacht dat de nieuwe brug officieel geopend zal worden. Wandelaars, fietsers, auto’s en ook zwaar verkeer (toeleveranciers binnenstad) mogen dan over de nieuwe brug.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.