Badge Gezonde Sportkantine voor Sportclub Lochem
Wethouder Wendy Goodin reikte leden van Sportclub Lochem de badge Gezonde Sportkantine uit.

Badge Gezonde Sportkantine voor Sportclub Lochem

Sportclub Lochem ontving op 31 januari de badge voor een Gezonde Sportkantine. Hiermee kreeg de club de welverdiende beloning voor alle moeite om gezondere keuzes in hun sportkantine aan te bieden. Dat maakt het voor sporters en bezoekers gemakkelijker om ongezonde snacks te laten staan.

Topprestatie 

De badge voor een Gezonde Sportkantine is een topprestatie voor voeding, roken en alcohol. Op deze drie onderdelen kreeg de club de badge. Dit lukte ook door een samenwerking tussen Remco Nühn van FrieslandCampina, de gemeente Lochem, de Sportraad Lochem, JOGG-regisseur Marjolijn Pezy van Welzijn Lochem en Ellen Luttikhuis van TeamFit en door de inzet van Sportclub Lochem zelf onder de leiding van de kantinebeheerder Thomas Kuiters.

Kiezen voor gezond

Het doel van de gezonde sportkantines is om gezonde keuzes de makkelijke keuzes te laten zijn. En om sportverenigingen aan te moedigen om gezonder eten en drinkel aan te bieden. Sportclub Lochem heeft nu een verantwoord alcoholbeleid en biedt deze gezondere keuzes aan naast het eerdere aanbod. Daarnaast is het sportterrein rookvrij. Mede dankzij de steun van FrieslandCampina kon de club een koelvitrine aanschaffen om de gezonde broodjes te presenteren.

Gezonde gemeente

Sportclub Lochem is de tweede sportvereniging in de gemeente Lochem met deze badge. Sportzaal De Stuw in Eefde ontving de badge al eerder. Sport- en cultuurcentrum Dorpshuus Hoeflo Harfsen is op dit moment bezig om dit ook voor elkaar te krijgen. Ook deze organisatie zal met de bijdrage een start maken om een nieuw en gezond aanbod samen te stellen en een koelvitrine aan te schaffen.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.