Microdoseren: Bart-Willem gebruikt psychedelische truffels tegen zijn ADHD
Bart-Willem van Huizum.

Microdoseren: Bart-Willem gebruikt psychedelische truffels tegen zijn ADHD

De laatste tijd gaat het veel over microdoseren in de showbizz-pers. Katja Schuurman promoot het bijvoorbeeld fanatiek. En veel kranten berichten erover. 

Bart-Willem van Huizum uit Zutphen gebruikt meermaals per week psychedelische truffels tegen zijn ADHD. "Het zorgt ervoor dat ik rustig ben. En dat ik geen chaos in mijn hoofd heb."

Liever luisteren? Beluister het gesprek met Bart-Willem van Huizum.

Microdoseren wordt de laatste tijd vaak besproken in de media. Dat komt mede doordat Katja Schuurmans het onlangs onder de aandacht bracht op social media. Van Huizum beheert de webshop Microdoserenmettruffels.nl. Hij vertelt wat het precies is aan Jesse Sprikkelman en Ron Selles in The X Vibe.

'In flow'

"Microdoseren kan op allerlei manieren. Dat kan met truffels, LDS en andere psychedelische middelen. Je neemt een kleine hoeveelheid van dat goedje. Zodat je in flow blijft met jezelf." Wat je ermee bereikt? "Je krijgt een betere connectie met jezelf."

Dat BN'ers het promoten op social media vindt Van Huizum "aan de ene kant goed. Er wordt over gepraat. En hoe meer erover gepraat wordt, hoe meer acceptatie er komt." Maar mensen zijn snel cynisch wanneer Katja Schuurman het bespreekt. "Als een dokter hier wat over zou zeggen zou het toch anders zijn."

Legaal

De truffels die de Zutphenaar gebruikt en verkoopt is legaal. Het mag in Nederland verkocht en gebruikt worden. Ook kun je er niet verslaafd aan raken. "Aan het middel zelf kun je onmogelijk verslaafd raken."

Het is nu nieuw, populair maar ook lichtelijk omstreden. Is dat over 10 jaar anders? "Ik denk het wel. Over 10 jaar zijn we misschien wel zo ver dat micorodoseren en psilocybine iets goeds is. En dat er dan psychologen en huisartsen mee werken."

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.