'Lochem werkt samen met de boeren'
Archieffoto.

'Lochem werkt samen met de boeren'

Burgemeester Sebastiaan van 't Erve gaat graag het gesprek aan met de boze boeren. Dat vertelt hij in een uitgebreid interview, naar aanleiding van zijn 10-jarige jubileum als burgemeester.

De boerenprotesten worden veel besproken in de gemeente. Toen er een giertank geleegd werd voor het gemeentehuis, werd Lochem wereldnieuws. "Dat maakt veel indruk. Maar gelukkig spreek ik ook met een heleboel mensen. Wanneer er demonstraties waren zei ik: Jongens, de koffie staat klaar. Ik regel koeken, kom hier praten. Dat vind ik erg fijn om te doen. Wij hebben in deze gemeente een innovatieve coöperatie waarin boeren samenwerken aan vernieuwingen en dat vind ik echt heel erg inspirerend, bijvoorbeeld voor biogas."

Midden in de samenleving

Wanneer je burgemeester bent, willen veel mensen hun meningen of vragen bij je neerleggen. Alle inwoners spreken is natuurlijk onmogelijk. “Maar ik sta midden in de samenleving. Door op de fiets te springen of naar de supermarkt te gaan kom ik mensen tegen. Mensen spreek ik graag en overal." En die mensen maakt hij geen grote beloftes. "Ik geloof niet in grote woorden die in een keer grote problemen kunnen oplossen. Ik denk dat we moeten samenwerken om samen strategische stapjes te zetten met goede ideeën hoe we het nou voor onszelf hier en nu een beetje beter kunnen maken."

Beluister het volledige interview... 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.