Herenmode: geef je garderobe een muzikale twist

Herenmode: geef je garderobe een muzikale twist

Mode en muziek zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Of dit nu de baggy jeans van de hiphoppers zijn, de overshirts die veel rockliefhebbers over hun bandshirt dragen of markante, 19e-eeuwse schoenen. Met welke items geef jij je garderobe een muzikale twist? 

Hiphop: hooded sweater

Het Zandvoortse modelabel Beachim voorziet in nét even andere merken dan de gangbare namen die je op jassen, truien en vesten ziet staan. Hiphopliefhebbers gaan er op zoek naar een hooded sweater (ook wel hoodie of capuchon trui) en komen met verrassende kleuren en modellen thuis. Menig rapper heeft een hele rij hoodies in zijn kledingkast hangen. Kijk bijvoorbeeld eens naar de khaki-kleurige versie van Canada Goose. 

Jaren '60-pop: Chelsea boots - ook wel Beatle boots

Het verhaal achter de stoere Chelsea boots kent nog niet iedereen. Ze zagen het levenslicht in de 19e eeuw als dameslaars voor Queen Victoria, maar in de jaren '60 zag je in het Londense stadsdeel Chelsea de bandleden van The Stones en The Beatles erop flaneren. Die laatsten kennelijk het vaakst, want deze lederen laarzen met hard-rubberen zool kregen na verloop van tijd de koosnaam Beatle boots. Tijdloos schoeisel voor wie een klassieke 60s- knipoog aan zijn garderobe wil geven! Deze schoenen vind je overigens eveneens bij Beachim. 

Rock en metal: overshirt

De zoekterm overhemd geeft veel resultaten: dit kan een keurig nette blouse zijn die deel uitmaakt van een kantoorwaardige outfit, of juist een ruige houthakkersblouse die doorgaans los (open) gedragen wordt over een T-shirt. Dit doen mannen steeds vaker met blouses, zodat de term overshirt is ontstaan: een blouse die je nonchalant draagt en makkelijk uittrekt. De houthakkersblouse dankt zijn populariteit eveneens aan de popmuziek, en wel de jaren '90-gitaargeluiden die uit Seattle kwamen: Nirvana, Pearl Jam, Soundgarden en vele andere bands verschenen in een sjofele, bohemien look die nog steeds in is. Hoewel ze er zelf niets mee hebben, kregen ze de modeterm grunge opgeplakt, waarmee veel kledingmerken nog steeds adverteren (zie ook de Dr. Martens boots en prefab gescheurde jeans). 

Avantgarde-pop: de kleurige blouse

In deze categorie vinden we ook de overhemden met korte mouwen, die je steeds vaker op de festivals ziet. Geen vreemde ontwikkeling sinds mode-icoon Stromae daar steevast de headliner is en in opvallende exemplaren het podium betreedt. Vaak heeft hij daar kniekousen en een korte broek bij aan - je bepaalt natuurlijk zelf of je deze gedurfde outfit overneemt. Zoek bij Beachim op 'La chemise Faïence Blouse Groen'. Deze past tevens bij jeans of een korte (zwem)broek in effen kleur. 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.