Henri Lievestro laat ‘Huiskamer van Laren’ voortleven

Henri Lievestro laat ‘Huiskamer van Laren’ voortleven

Vrijdag 30 december was het zover, Anita en Arjan namen afscheid van hun horeca avontuur na 23 jaar ondernemen. Dit was ook het moment waarop collega ondernemers, inwoners en gasten kennis konden maken met de nieuwe eigenaar Henri Lievestro. Wij gingen even langs bij Henri om te horen wat zijn plannen zijn voor de bekende ‘huiskamer van Laren’.

Waar Anita en Arjan de deur hebben dicht gedaan, opende Henri maandag 2 januari de deuren weer. En het was al direct een drukke gezelligheid. Donderdag werd de nieuwe lunchkaart geïntroduceerd en op vrijdag de zesde was het startsein voor de nieuwe invulling op de vrijdagen, de schnitzelavond. “Dit was echt een leuk succes en er zijn veel mensen op af gekomen. Dat was echt super leuk.” 

Bekend terrein

Henri Lievestro is geen onbekende in het horeca vak. Na een opleiding tot kok heeft hij veel als horeca manager gewerkt op verschillende locaties en ook de achterkant van het horeca leven is bij hem bekend door zijn ervaringen bij horecaleveranciers. Dit jaar bestaat zijn onderneming Lunchroom Lievestro in het hart van Ruurlo alweer 7,5 jaar. Hier hebben zij een goede reputatie opgebouwd onder andere met de lunchkaart en het bekende schnitzelmenu. Henri is geboren en getogen in Ruurlo en woont nu al enige tijd in het dorpje Gelselaar. Het belang van een buurtgemeenschap in een dorp kent hij dan ook als geen ander. En ook welke rol een horecazaak als een Langenbaergh hierin kan betekenen. Vorig jaar is Henri aan een nieuw horeca avontuur begonnen in Harfsen met Brasserie de Waterjuffer. Na het eerste jaar was de intentie om dit door te zetten, toen deze uitdaging op zijn pad kwam. “We hoorde in de wandelgangen dat Anita en Arjan gingen stoppen en op zoek waren naar een opvolger. Toen hebben wij de stoute schoenen aangetrokken en contact gezocht met de eigenaars van het pand, Thomas Wuestman.” Er waren op dat moment al meerdere gegadigden die zich als opvolger hadden gemeld. Maar uiteindelijk is het Henri geworden die de zaak zal voortzetten in Laren. 

“Mensen kunnen op vrijdagmiddag na het werk langskomen voor de vrijdagmiddagborrel en dan gezellig aanschuiven voor de schnitzelavond.” 

Voor alle betrokken partijen was het belangrijk dat de horecazaak zou worden voortgezet en met name de functie die het bekleed voor het dorp. Bij Anita en Arjan stond de deur altijd open voor de vele lokale verenigingen en buurtfeesten, maar was het ook de thuisbasis voor onder andere de Oranjevereniging. Deze deur houdt Henri maar wat graag open. De meeste verenigingen hebben zich inmiddels al gemeld en de vaste avonden voor de dammers, biljarters en vergaderingen blijven allemaal staan. “We willen die thuisbasis blijven voor de mensen. Daarom blijft het ook gewoon Langenbaergh, maar dan wel met ons eigen sausje erover.” Dat nieuwe sausje is onder andere de vrijdagavond, schnitzel avond. “Mensen kunnen op vrijdagmiddag na het werk langskomen voor de vrijdagmiddagborrel en dan gezellig aanschuiven voor de schnitzelavond.” Er is een nieuwe lunch, diner, bier en drankenkaart. We hebben de highlights van Laren behouden, en daar onze toppers van Ruurlo en Harfsen aan toegevoegd. Ook zullen gasten een paar andere lokale ondernemers op de kaart herkennen, zo komen de aardappelen van Woestenenk en de zuivel van Oosterbrook. Deze nieuwe kaarten zijn ook online te bekijken op de vernieuwde website. 

Familiebedrijf

Henri zal samen met zijn dochter Mariëlle voornamelijk in Laren te vinden zijn, waar zijn vrouw Hermien en zoon Gerben de zaak in Ruurlo zullen blijven draaien. Zij worden bijgestaan door de vertrouwde gezichten in Laren, want het volledige team is aangebleven. Het team uit Harfsen is ook mee verhuisd naar Laren en zo hebben ze een mooi team van 18 mensen rond lopen. Dit is ook nodig, want Langenbaergh is nu zeven dagen in de week geopend. Het plan was voor Henri om samen met de kok veel de keuken te gaan runnen, maar hij zal zich meer op de organisatie gaan storten. Er is een nieuwe kok aangenomen die vanaf 1 februari het team komt versterken.

Op de vraag of Henri het niet spannend vond om in deze tijd een nieuwe onderneming erbij te nemen, is hij heel duidelijk. “Ondernemen is altijd spannend, maar je moet wel blijven investeren en ondernemen. We hebben nu een paar moeilijke jaren achter de rug met de Corona Crisis en nu weer de energiecrisis. Ik denk dat als we dit kunnen overleven dat we alles wel aan kunnen.” Henri is dan ook zeker van plan om nog vele jaren in Laren door te brengen. Er staan nog genoeg plannen op de plank, maar voor nu willen ze zoveel mogelijk bij het oude houden en maakt hij zich klaar voor de Larense Kermis.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.