Vijf redenen waarom je niet ver weg hoeft tijdens de zomervakantie
Foto ter illustratie.

Vijf redenen waarom je niet ver weg hoeft tijdens de zomervakantie

Een verre reis maken zit er waarschijnlijk niet in deze zomer, vanwege het coronavirus. Je kan daarom kiezen om naar de kust of een ander mooi gebied in Nederland te reizen. Maar je kan natuurlijk ook gewoon in de regio blijven! De Veluwe, in de omgeving van Brummen, is bijvoorbeeld een prachtige vakantiebestemming, vindt de stichting achter het toeristenmagazine Visit Brummen.

Op de Veluwe zijn veel activiteiten te vinden. Zo is er veel natuur, wild, er zijn tuinen, zwembaden en (buiten corona-tijd) leuke evenementen. Blijf jij deze zomer in de regio? Dan zijn dit de vijf beste spots, volgens het toeristenmagazine wat vanaf dit weekend te verkrijgen is op verschillende plekken.

1. Fietspad over de Posbank

Via Brummen kun je zo richting de Posbank fietsen. De Burg Bloemersweg is een fietspad die je makkelijk via Eerbeek kunt bereiken. Tussen knooppunt 65 en 73 kun je een mooie fietstocht maken. De Posbank is een onderdeel van het Nationaal Park Veluwezoom. n 1930 werd het het eerste nationaal park in Nederland. Het heuvelachtige gebied bestaat grotendeels uit gevarieerd bos, heide, en een enkele zandverstuiving.

2. Wandeling langs Oude IJssel

Er valt veel mooie natuur te zien in de regio. Zo kun je bijvoorbeeld een lange wandeling maken langs de Oude IJssel. Rondom 't Huis Empe is een prachtig wandelgebied te vinden. Het is namelijk een natuurgebied dat gedomineerd wordt door een oude rivierarm die in de 17e eeuw werd afgesneden van de IJssel.

3. Wild spotten bij Landgoed Leusveld

In de omgeving van Landgoed Leusveld in Hall is veel wild te spotten. Er valt mooi te wandelen in de omgeving van dit oude jachthuis. Zowel grootwild als kleinwild kun je hier vinden. Het Leusveld werd 1911 gebouwd als jachthuis voor Carel Anton Willem Nairac. Hoewel het huis oorspronkelijk dienstdeed als tijdelijk verblijf tijdens jachtpartijen van de eigenaar kreeg het huis in de loop van de 20e eeuw ook permanente bewoners.

4. Historische papierfabriek

Geen zin om te fietsen of te wandelen? Je kan ook, als de coronamaatregelen het tegen die tijd weer toelaten, naar de historische papierfabriek De Middelste Molen. Deze fabriek is te vinden bij de Loenense Molenbeek in Loenen. Sinds 1622 wordt daar al papier gemaakt. Het is de enige papierfabriek in Nederland die nog papier produceert op waterkracht en stoom en nog in de oude staat bewaard is gebleven.

5. Wandeling van het Dieperinkbruggetje naar de sprengkop

Parkeer je fiets (of auto) bij het Dieperkink-bruggetje in de buurt van het bungalowpark in Eerbeek. Hier kun via het Hans Wensinkbruggetje rechtdoor lopen tot de sprengkop. Niet veel verderop kun je de tweede sprengkop vinden. De wandeling is in totaal 2,5 kilometer.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.