Brummen wil probleem rondom 3-MMC op politieke agenda

Brummen wil probleem rondom 3-MMC op politieke agenda

Als het aan de gemeente Brummen ligt moet het probleem rondom de drug 3-MMC op de politieke agenda komen. Ze merken dat de designerdrug steeds meer in opmars is in de regio.

Concrete cijfers hebben ze niet, "maar professionals die contacten met jongeren onderhouden, zoals jongerenwerkers, constateren dat 3-MMC ook in onze gemeente in toenemende mate gebruikt wordt door jongeren", legt gemeente-woordvoerder Remco van Straaten uit.

In Brummen zou het dan vooral gaan om jongeren vanaf 17 jaar, merken ze. Ook andere gemeenten hebben al opgeroepen het op de politieke agenda te krijgen, "en dat steunen wij", aldus Van Straaten. "Het probleem is immers niet slechts lokaal, maar regionaal en zelfs landelijk. Brummen is er daarom voorstander van dat juist regionaal en landelijk opererende professionals en organisaties oplossingsrichtingen aanreiken."

'Bespreekbaar maken'

Hoe ze dat willen doen? "Denk bijvoorbeeld aan het probleem bespreekbaar maken en goede voorlichting richting deze doelgroep." En dealer van de drug gaf in een eerder artikel op deze nieuwswebsite dat de verantwoordelijkheid voor het informeren van de jeugd vooral bij de overheid ligt. Waarom Brummen niet op eigen initiatief wat gaat doen? "Het is voor ons belangrijk om meer onderzoek naar dit onderwerp, al dan niet via de regio of landelijk. Het is onverstandig om dit onvoorbereid te doen", aldus de zegsman. 

Zo schrikbarend makkelijk is de drug te verkrijgen...

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.