Datalek bij Zutphens ziekenhuis, vaccinatiegegevens van medewerkers spoorloos

Datalek bij Zutphens ziekenhuis, vaccinatiegegevens van medewerkers spoorloos

De vaccinatieformulieren van meerdere medewerkers van het Gelre Ziekenhuis in Zutphen zijn spoorloos verdwenen. Meerdere persoonsgegevens van de medewerkers staan hierop. Daarom heeft het ziekenhuis melding gemaakt bij de Autoriteit Persoonsgegevens, omdat het gaat om een zogenoemd datalek.

Het gaat om formulieren die begin januari werden gebruikt, toen de eerste medewerkers konden worden ingeënt tegen het coronavirus. Die formulieren zouden vernietigd moeten worden, maar toen dat zou gebeuren bleken ze spoorloos. "Op het moment dat een aantal coronavaccinatie-formulieren van medewerkers in Gelre Zutphen vernietigd zouden worden, waren deze er niet meer", vertelt woordvoerder Leora van Leenen. Om hoeveel formulieren, en dus medewerkers, het gaat is nog niet duidelijk.

Onderzoek

Er is een intern onderzoek ingesteld naar de mogelijke diefstal. Waar ze zijn gebleven is tot nu toe onduidelijk. "Dit onderzoek heeft ertoe geleid dat we met grote zekerheid kunnen zeggen dat er geen diefstal heeft plaatsgevonden. We gaan uit van een moment van onachtzaamheid." Welke gegevens er precies op het formulier staan, heeft het ziekenhuis niet bekend gemaakt.

Omdat het gaan om medewerkers zijn er geen gegevens van patiënten gelekt. "Wij vinden het voor de medewerkers die het betreft heel vervelend dat dit is gebeurd." Omdat het gaat om papieren formulieren, is er geen inbreuk gemaakt op een digitaal systeem. "We hebben tevens direct stappen ondernomen, waardoor dit in de toekomst niet meer kan gebeuren", aldus Van Leenen.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.