Vijf Zutphense twintigers aangehouden in groot drugsonderzoek: flink wat spullen in beslag genomen

Vijf Zutphense twintigers aangehouden in groot drugsonderzoek: flink wat spullen in beslag genomen

De politie heeft dinsdag in drie woningen en in twee garageboxen in Zutphen zoekingen gedaan. Dit in het kader van een groot drugsonderzoek. Hierbij werden vijf personen uit Zutphen aangehouden.

Ze worden verdacht van drugshandel. Ook werden vijf personenauto’s, verdovende middelen en contant geld in beslag genomen. Er werden drie mannen van 23, 24 en 25 jaar en twee vrouwen van 20 en 26 jaar uit Zutphen aangehouden.

Naar aanleiding van binnengekomen informatie startte de politie enige tijd geleden een onderzoek naar de drie mannen. Gedurende het onderzoek bleek dat ze zich bezighielden met de handel in harddrugs. Om precies te zijn drugs zoals GHB, cocaïne, XTC, speed en Miauw miauw.

Ondermijning

Een betrokken agent: "Er wordt veel gesproken over ondermijning: daar waar het gaat om vermeningen van boven- en onderwereld. Dus inversteringen die gedaan worden met geld dat verdiend wordt met de handel in harddrugs. Dat is iets wat we vandaag ook weer hebben aangetroffen."

Vroeg in de ochtend deden agenten een instap in de drie woningen en de garageboxen. Bij de zoekingen werd gebruik gemaakt van een drugshond. Er werden verschillende soorten drugs en een groot geldbedrag aangetroffen. De drugs en het geld zijn in beslag genomen. Nader onderzoek moet uitwijzen om welke drugs het gaat. Er werden zo'n 70 agenten ingezet voor de actie.

Beelden van de politieactie...

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.