D66 niet blij: 'Kerkpad-boer blijft doorgaan met agressie'
Het Kerkpad.

D66 niet blij: 'Kerkpad-boer blijft doorgaan met agressie'

De Zutphense partij D66 is niet zo blij. Ze hebben geconstateerd dat de omstreden boer die werkt aan het Kerkpad in Warnsveld de boel nog steeds blokkeert. En daarom gaan ze een motie indienen.

De gemeente heeft in september toegezegd dat er samen met de boer naar een oplossing gekeken gaat worden. Dan zou je mogen verwachten dat de man water bij de wijn doet en dat afwacht: maar niks is minder waar. "Wandelaars lopen door een barricade in neen soort fuik en worden vervolgens nog steeds bedreigd en geïntimideerd", legt Yvonne ten Holder namens D66 uit.

'Buitensluiten Meldpunt Kerkpad'

Er is door omwonenden een actiegroep opgezet, genaamd Meldpunt Kerkpad. "Maar zijn voelen zich niet gehoord een voelen zich in de steek gelaten door de gemeente", meent de partij. "Ze blijken geen gesprekspartner te zijn voor de gemeente omdat ze geen formeel rechtspersoon zijn." En daar is de partij boos over. "Dit staat haaks op de slogan van het coalitieakkoord, wat luist 'samen kleuren we Zutphen en Warnsveld'."

D66 vraagt de gemeente dagelijks te handhaven om de agressieve activiteiten van de boer in de kiem te smoren. Ook willen ze dat het Meldpunt kerkpad als gesprekspartner gezien wordt door de gemeente.

Beelden van de opgefokte boer... 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.