Meldpunt Kerkpad absoluut niet blij met handelen college

Meldpunt Kerkpad absoluut niet blij met handelen college

Het Meldpunt Kerkpad Warnsveld is niet te spreken over hoe het college van Zutphen handelt. Tevens zijn ze niet blij met uitspraken die burgemeester Annemieke Vermeulen heeft gedaan in een podcast op deze nieuwswebsite.

Het meldpunt verzamelt al lange tijd incidenten die gebeuren tussen wandelaars en de boer. Gert Meijboom voert het woord: "Wij zijn geschokt door de woorden van burgemeester Vermeulen. Ze suggereert dat onschuldige, nietsvermoedende wandelaars hetzelfde verdrag vertonen als deze boer."

Lasterlijk

In de podcast legt de burgemeester uit dat zowel de wandelaars als de boer gedrag hebben vertoont die niet door de beugel kunnen. "De suggestie dat deze wandelaars zich misdragen hebben, vinden we lasterlijk", aldus Meijboom.

In het besluit, om het wandelpad te verleggen, zijn meerdere partijen betrokken. Maar het meldpunt, wat veel invloed wist uit te oefenen, mocht geen plaats nemen aan tafel. "We zijn op geen enkele manier betrokken. De gemeente praat wel over ons, maar niet met ons."

Geweld

De omleiding zelf is volgens Meijboom wel een goed idee. "Maar we moeten het eerst nog maar eens zien. Het afgelopen jaar hebben we zowel de boer als de gemeente niet echt als betrouwbaar ervaren." De manier waarop het gegaan is vinden ze minder leuk. "Met geweld kun je veel bereiken in Zutphen", benadrukt hij. Burgemeester Vermeulen sprak dat eerder al tegen.

Burgemeester Annemieke Vermeulen geeft toelichting...

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.