Burgemeester: 'Lastercampagne tegen Warnsveldse boer is nergens voor nodig'

Burgemeester: 'Lastercampagne tegen Warnsveldse boer is nergens voor nodig'

Enkele politici hebben hun zorgen geuit over de toestanden bij het Kerkpad in Warnsveld. Hoewel het pad openbaar is, blokkeert een aan het pand wonende boer de toegang voor wandelaars. Ondertussen voert de buurt een lastercampagne tegen de boer, stelt Burgerbelang-raadslid Emrah Yildirim.

"Er moet iets gebeuren, voordat er ongelukken gebeuren", zegt Yildirim. Hij is van mening dat het college in actie moet komen, en wil weten wat de burgemeester en wethouders met de probleemsituatie doen.

Lees verder onder de video... 

De gemeente is al tijden bezig om de gemoederen tussen de boer, buurtbewoners en wandelaars te sussen. "Waar we moeten handhaven doen we dat. De politie is er regelmatig aan het werk", vertelt burgemeester Annemieke Vermeulen. "Maar het is niet zo dat wij niets aan het doen zijn."

Er is een proces gestart waarbij een commissie een advies uitbrengt voor het college. "Er zijn hoorzittingen geweest waarbij de boer en de Wandelbond is gesproken. De commissie is bezig een verslag op te stellen en een advies te geven."

Illegaal bord

De boer heeft intussen ook 'illegale' borden geplaatst bij het begin van het pad. "Ik heb vernomen dat er een amateuristisch bord 'eigen weg' en 'afgesloten vanwege corona' geplaats is", zegt raadslid Bert Jansen (BewustZW).

Vermeulen: "Het betreffende bord is een particulier bord op een openbare weg. Dat moet weg." Dit is volgens de burgemeester gebeurd, maar er zal nogmaals op gecontroleerd worden.

Een buurtbewoner vertelde eerder al over het geruzie...

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.