Wijnfestival: Rondje om de kerk met Joris

Wijnfestival: Rondje om de kerk met Joris

In de plaatselijke Gudulakerk vindt op zaterdag 12 oktober het achtste Wijnfestival ‘Lochem met Smaak’ plaats. De opbrengst van dit festival gaat naar het Restauratiefonds van de kerk. In aanloop naar dit festival hebben wij enkele ondernemers rondom de kerk gevraagd naar hun ervaringen met wijn. Vandaag is dat Joris van Daily In.

1. Welke kleur wijn drink je het liefst? 

Het liefst drink ik rode wijn. Maar ook van een goede droge witte wijn kan ik genieten.

2. Waar gaat je voorkeur naar uit, wijn uit Europa of de nieuwe wereld wijnen? 

Mijn voorkeur gaat uit naar Europese wijnen.

3. Wat is je favoriete wijn? 

Ik kan enorm genieten van een lekkere volle rode wijn. Ik heb geen favoriete druif of een favoriet wijngebied, een wijntje moet vooral lekker zijn.

4. Wat drink je op een gewone maandagavond?

De maandagavond hebben mijn kinderen gebombardeerd tot ‘barbecue-dag’. Ik vind het lekker om bij een lekker stuk vlees van de barbecue een wijntje of een biertje te drinken. Later op de avond ga ik weer over op niet-alcoholische dranken, voornamelijk water. 

5. Aan welke wijn heb je slechte herinneringen? 

Ik heb vooral slechte herinneringen aan wijnen waarvan ik de volgende ochtend opstond met enorme hoofdpijn.

En je moet bij mij niet aankomen met zoete wijnen, daar hou ik niet van.

6. Wat is je favoriete restaurant buiten Lochem? 

Een van mijn favoriete restaurants buiten Lochem is Studio in Maastricht.  

7. Welke drank heeft je voorkeur wanneer je geen wijn drinkt? 

Wanneer ik geen wijn drink, kan ik een biertje zeker waarderen. Een gewoon biertje maar bijvoorbeeld ook een witbiertje.

8. Wat vind je van Nederlandse wijnen?

Ze worden steeds beter en vooral lekkerder 

9. Wat is je ultieme wijnspijs combinatie? 

Een goed bereid stuk rood vlees, het liefst een ribeye, met daarbij een bearnaisesaus en een volle rode wijn. Daar kun je me ’s nachts voor wakker maken.

10. Wat is je mooiste wijnervaring? 

Dat is een lastige vraag. Ik word vooral heel blij van goede wijn-spijs combinaties. 

Joris Kagie heeft sinds 1 mei de leiding over Daily In in Lochem, waar hij enkele persoonlijke accenten heeft toegevoegd zonder de vertrouwde sfeer van de zaak te veranderen. Hoewel er nog plannen zijn voor verbeteringen, zoals het aanpakken van het terras, worden deze stap voor stap uitgevoerd.

Niet lang nadat hij de sleutel kreeg, maakte Joris zijn debuut tijdens de Keidagen, een hectische maar gezellige periode. De eerste maanden na de heropening waren succesvol, mede door een fijne zomer met veel lokale gasten, toeristen en leuke evenementen in het centrum. Toen Joris werd gevraagd om het Wijnfestival te ondersteunen, aarzelde hij niet om mee te doen.

In het restaurant geeft Joris de voorkeur aan 'echte burgers', met nieuwe toevoegingen zoals de Juicy Lucy en de Kipburger op de menukaart. De Avocadoburger, die populair is bij vegetariërs, trekt zelfs vaste klanten. Daarnaast heeft Joris een andere soort friet geïntroduceerd, wat positieve reacties heeft opgeleverd. Verder zijn er enkele vernieuwde broodjes en staan er nu ook Loaded Fries op de kaart, die frieten met Pulled Chicken of Pork, witte kool en saus bevatten. Deze nog vrij onbekende  variatie valt goed in de smaak bij zowel jongeren als ouderen in de omgeving.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.