Nepagenten actief in Lochem: politie waarschuwt voor nieuwe oplichterstruc

Nepagenten actief in Lochem: politie waarschuwt voor nieuwe oplichterstruc

In de afgelopen weken heeft de politie in Lochem een toename gezien in meldingen van oplichting via de telefoon. Criminelen doen zich voor als (wijk)agent en richten zich voornamelijk op oudere mensen. Deze oplichters maken soms zelfs gebruik van de naam van een echte wijkagent.

Hoe werkt de oplichterstruc?

De nepagenten bellen hun slachtoffers op en vertellen hen dat er recent een inbraak in de buurt heeft plaatsgevonden en dat de daders zijn opgepakt. Vervolgens beweren ze dat er een risico bestaat dat ook bij de persoon aan de telefoon ingebroken zal worden. Vervolgens stellen ze voor om kostbaarheden van de slachtoffers veilig te bewaren.

De oplichters legitimeren zich aan de deur als rechercheurs en dragen soms een deel van een nepuniform om betrouwbaarder over te komen.

Wat te doen bij een verdachte situatie?

De politie benadrukt dat zij nooit telefonisch of aan de deur om pincodes of waardevolle spullen vragen. Mocht je een telefoontje ontvangen van iemand die zich voordoet als politieagent en om dergelijke informatie vraagt, geef dan geen enkele informatie. Bel onmiddellijk het algemene nummer van de politie, 0900-8844, om het incident te melden.

Indien er iemand voor jouw deur staat die je niet vertrouwt, aarzel dan niet om 112 te bellen. Door direct actie te ondernemen, help je de politie om deze criminelen op heterdaad te betrappen en verdere oplichting te voorkomen.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.