The X Vibe: een uur radio waar dagen aan gewerkt wordt
The X Vibe wordt opgenomen in Zutphen.

The X Vibe: een uur radio waar dagen aan gewerkt wordt

The X Vibe met Jesse en Ron is wekelijks op te horen op de radio. Presentatoren Jesse Sprikkelman en Ron Selles vieren het weekend met de beste EDM-tracks, het laatste muzieknieuws en lifestyle trends die je moet weten. En daar gaat best wel wat werk in zitten.

Voor de luisteraar lijkt het misschien alsof Jesse en Ron in de studio gaan zitten, het heel erg gezellig hebben samen en daar een radioshow van maken. Maar dat is niet helemaal waar. In de week voorafgaande wordt er veel aan de radioshow gewerkt. In dit artikel vertellen we je hoe dat in zijn werk gaat. 

Muzieksamenstelling

Omdat de show maar een uur duurt, moet alles perfect op elkaar aansluiten. Ron Selles maakt de playlist. Dat betekent dat hij binnen- en buitenlandse hitlijsten bekijkt, contact heeft met platenmaatschappijen en beginnende DJ’s in de gaten houdt. Hij verzamelt een hele stapel tracks en maakt daar een mooie mix van. De kunst is om variatie aan te brengen. Een hit en daarna wat nieuws. Of eerst iets rustigs en daarna in tempo omhoog.  

Preppen

In de radiowereld wordt het woord ‘preppen’ vaak gebruikt. Dit houdt in: het inhoudelijk samenstellen van een radioshow. The X Vibe zit vol met muzieknieuws, lifestyle trends en actualiteiten uit het weekend. Jesse Sprikkelman doet voor een groot deel de inhoudelijke samenstelling. De hele week speurt hij binnen- en buitenlandse nieuwswebsite af, hij kijkt veel tv-programma’s en leest elke ochtend de kranten. Onderwerpen die passen bij The X Vibe worden dan uitgeschreven en in het draaiboek gezet, zodat het besproken kan worden op de radio. 

Opname

We verklappen je een geheimpje: The X Vibe is niet live. Het wordt op veel radiozenders in Nederland en België uitgezonden, allemaal op andere tijdstippen in het weekend. Dit maakt het onmogelijk om het live te maken. Vlak voor het weekend wordt de uitzending opgenomen. Hij is direct na de opname al te horen via www.thexvibe.nl en wordt opgestuurd naar de radiozenders, zodat zij het kunnen uitzenden. 

Tijdens de opname komt alles samen. Jesse doet de techniek en mixt alle platen aan elkaar. Samen praten ze over de onderwerpen. En dan is The X Vibe klaar. Het opnemen van de uitzending is voor beide presentatoren een wekelijks hoogtepunt. Onder het genot van een drankje doen de twee wat ze het leukst vinden: radiomaken en mensen vermaken. 

Dan zijn er ook nog andere zaken waar de twee mee bezig zijn. Ron onderhoudt het contact met de radiozenders die het uitzenden. Jesse is bezig met de online-activiteiten van de zender. En DJ-duo 2TRUST steekt wekelijks veel moeite in hun rubriek ‘The Refix’.

In The X Vibe draaien Jesse Sprikkelman en Ron Selles de beste EDM-tracks. En ze bespreken de laatste lifestyle-trends. Beluister hieronder de laatste radiouitzending.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.