Queertopia op Pride @ Dat Bolwerck

Queertopia op Pride @ Dat Bolwerck

Betreed van 7 t/m 9 juni de Queertopia conversie machines: met welke seksuele voorkeur je er ook ingaat, je komt er queer uit. Want seksuele voorkeur is een keuze. Althans, in de parallelle werkelijkheid die makers Luit Bakker en Werkplaats van de Woestijne voor je schetsen.

De LGBTQ+ lobby viert hoogtijdagen en hun propaganda is tot in de haarvaten van de maatschappij doorgedrongen. De beweging introduceert een nieuwe conversie methode. Jij hebt nu de mogelijkheid jezelf opnieuw te ontdekken en betreedt als deelnemer één van de conversie machines. 

In deze immersieve theatrale ervaring van word je meegenomen in een uitvergroting van het publieke debat rondom liefde en seksualiteit. De voorstelling is geïnspireerd op homo-conversietherapieën: omstreden therapeutische behandelingen die erop gericht zijn homoseksualiteit te ‘genezen’ Van de Woestijne en Bakker draaien in hun concept de rollen om met het ‘Queertopia training programme’, waarin je wordt uitgedaagd en uitgenodigd om jezelf opnieuw te ontdekken.Kun je jezelf toestaan nieuwsgierig te zijn naar dat wat je niet kent? Hoe fluide durf je te zijn? 

Met het werk breken de makers Luit Bakker en Werkplaats van de Woestijne het huidige gesprek over queerness open. Samen met het publiek gaan ze op zoek naar een open houding en een nieuwe taal voor liefhebben. De persoonlijke ervaring van de deelnemers geeft een waardevolle ingang tot het gesprek over diversiteit, inclusie en wat queerness voor de wereld kan betekenen.

Kijk voor meer informatie op de website van Dat Bolwerck of volg de makers op: @werkplaatsvandewoestijne, @bakkerluit en @queertopia_is_coming

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.