The X Vibe viert Pride-maand juni: vraag je favoriete plaat aan

The X Vibe viert Pride-maand juni: vraag je favoriete plaat aan

Jesse Sprikkelman en Ron Selles vieren Pride-maand juni in The X Vibe. Gedurende de hele maand draaien ze bekende Pride-anthems. 

Troye Sivan - Rush, Bronski Beat - Smalltown Boy en Kylie Minogue - Padam Padam zijn een aantal voorbeelden van bekende Pride-hits. In de queer-scene is EDM namelijk het meest gedraaide genre. Wil je een suggestie aandragen? Mail naar [email protected]

Waarom is juni Pride-maand?

De maand juni is uitgekozen omdat in juni 1969 de Stonewall-rellen plaatsvonden. Homobar Stonewall Inn in New York werd toen ontruimd door de politie. Al jarenlang hadden bezoekers van deze bar te maken met treiteren en geweld. Na deze inval besloten ze letterlijk terug te vechten.

Dat Prides hard nodig zijn, bleek vorig jaar wel. Toen zijn er rondom de Amsterdam Pride maar liefst 22 aangiftes gedaan die lhbti-gerelateerd zijn. Ook heeft de politie nog eens 23 meldingen ontvangen. Het gaat om belediging, mishandeling, discriminatie en zelfs poging tot doodslag. 

De Amsterdam Pride is overigens niet in juni, maar pas eind juli en begin augustus. De botenparade is op 4 augustus.

In The X Vibe draaien Jesse Sprikkelman en Ron Selles de beste EDM-tracks. En ze bespreken de laatste lifestyle-trends. Beluister hieronder de laatste radiouitzending.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.