Na zonneschijn komt... regen

Na zonneschijn komt... regen

De lente heeft zich volop laten zien de afgelopen dagen. Donderdag was zelfs de eerste zomerse dag van dit jaar. Maar de pret was voor korte duur.

Donderdagavond en nacht heeft het veel geregeld en geonweerd. De regen zal vrijdag nog lange tijd aanhouden. De ochtend verloopt nat. In de middag valt volgens WeerPlaza "eerst verspreid over het land nog regen of lichte regen, maar in de loop van de middag wordt het vanuit het zuiden droog en breekt de zon door."

Van warm naar fris

Vrijdag wordt het 10 tot 14 graden. Dat is fris voor de tijd van het jaar. En een groot temperatuurverschil. Want donderdag was het warm voor de tijd van het jaar, met zo'n 25 graden.

"Zaterdag begint droog met flink wat ruimte voor de zon. Later wordt de bewolking dikker en vormen zich enkele buien. Het wordt 16 tot 18 graden", legt de weerdienst uit. Bevrijdingsdag begint zondag met enkele buien. "Maar naarmate de dag vordert overheersen de droge perioden en komt er meer ruimte voor de zon."

Volgende week beter

Volgende week zal de temperatuur weer wat stijgen, met donderdag en vrijdag weer temperaturen boven de 20 graden. Dus je hoeft je zonnebrand en zonnebril nog niet op te bergen. 

Beluister het laatste weerbericht van WeerPlaza...

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.