Ruim 300 deelnemers genieten van mooie weersomstandigheden tijdens Woest Lochemsebergloop

Ruim 300 deelnemers genieten van mooie weersomstandigheden tijdens Woest Lochemsebergloop

Afgelopen zaterdag 6 april 2024 was de Lochemse Berg wederom de prachtige locatie voor  de Woest Lochemsebergloop. Dit was de tweede editie van deze 'hernieuwde crossloop'. Ruim 300 deelnemers hadden zich ingeschreven voor deze crossloop, die tevens één van de laatste is van het seizoen. 

Uitkijktoren

Om 13.00 uur luidde het startschot voor kinderen tot en met 15 jaar die meededen aan de Pikeur Makelaars Kidsrun van 1.000 meter. Een half uur later om 13.30 uur begonnen de deelnemers aan de 5 km hardlopen & powerwalk en om 14.30 uur aan de 9,5 km hardlopen.

De route ging over de toppen van de Lochemse berg. Het is een uitdagend parcours met relatief veel hoogtemeters. Na een steile klim lag de finish bij de Belvedère, de voormalige uitkijktoren op het hoogste punt van de Lochemse Berg.

Het weer speelt vaak een cruciale rol bij buitenactiviteiten zoals een crossloop. Ondanks de vele regen, was de editie van vorig jaar toch een succes. De mooie weersomstandigheden van dit jaar, zal ongetwijfeld hebben bijgedragen aan een nog betere ervaring voor zowel de organisatie als de deelnemers. 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.