Leerlingen Barchschole planten paar honderd bomen op de Kalenberg

Leerlingen Barchschole planten paar honderd bomen op de Kalenberg

Leerlingen van de Barchschole in Barchem hebben afgelopen woensdag een paar honderd klimaatbestendige bomen geplant op de Kalenberg. Wethouder Wendy Goodin was aanwezig en om de eerste boom planten samen met de kinderen. 

De Stichting Landgoed de Kalenberg is al jaren bezig om het beheer en onderhoud op een duurzame manier uit te voeren. Een vrijwilligersgroep van tien mensen is daarbij behulpzaam. Het landgoed heeft in toenemende mate te maken met de gevolgen van de klimaat verandering. Concreet betekent dit dat sommige boomsoorten verdwijnen. Deze worden vervangen door soorten die beter tegen de veranderende omstandigheden kunnen.

Begeleiding

Door middel van financiële steun van de Provincie en deskundig advies en begeleiding van de Bosgroep konden de leerlingen aan de slag met het plannen van de bomen. In het najaar 2024 en voorjaar 2025 zullen de overige bomen geplant worden op plaatsen waar de Amerikaanse eiken als exoot zijn weggehaald. 

Voor de kinderen was er een gezellig programma gemaakt. De bijeenkomst begon om 10.30 uur bij de Kapel op de Kalenberg. Op 16 maart doet het Landgoed mee met NL Doet en kan iedereen meehelpen aan het onderhoud van het bosgebied.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.