De juiste mening
Tryfena van Huenen-Notten.

De juiste mening

Let op: de onderstaande tekst is een column, geen (nieuws)artikel.

Je mag wel een eigen mening hebben maar dan moet deze wel hetzelfde zijn als het mijne. Wij gaan namelijk geen discussie meer aan met elkaar, wij wisselen niet meer van meningen met elkaar. Wanneer mijn mening niet passend is bij die van de ander, dan hoor ik al gauw; oh, u bent zo’n klimaatontkenner. Niet dat mijn argumenten en gedachten ook maar voor 1 seconde de moeite waard lijken te zijn voor mijn aanhoorder.  Je moet wel een tegenstander zijn van vlees eten, want hoe kan je het nu niet zielig vinden voor de dieren, ben je dan zo’n harteloos mens? 

Je mag ook geen weerstand hebben bij de vaccins, dan geloof je namelijk niet in de wetenschap. Je moet bang zijn voor corona, want een virus-ontkenner zijn in deze tijd, dat staat u niet netjes. Weet je wat ook niet meer mag, je mag niet meer praten over jongetjes en meisjes. Vrouwen zijn nu mensen met een baarmoeder, want de rest zijn ook vrouwen. Je mag tegenwoordig ook van sommigen niet meer geloven dat de aarde rond is, nee hij is plat. Inmiddels ben ik zo moe van alles wat ik niet mag vinden of juist wel moet vinden, dat het mij geen moer meer uitmaakt of de wereld nu plat, of rond is, van mij mag hij ook gewoon vierkant zijn! 

Weet u, ik heb gewoon niet de juiste mening. Dus als u met mij een gesprek aangaat, weet dan dat u bij voorbaat bij een onderwerp naar keuze gekwetst zal kunnen worden. Ik heb een hekel aan mondkapjes, ik ben geen voorstander van iedereen verplicht vaccineren, ik ben een voorstander om vrouwen gewoon vrouwen te noemen en mannen dus mannen. Ik ben van mening dat wat er met de boeren gebeurt niet klopt en ik vind een vlag die op de kop hangt niet kwetsend. Ik heb genoeg van Rutte en een gruwelijke hekel aan D66. Ik vind dat het CDA nu maar eens kleur moet gaan kiezen en ik maak mij vreselijk zorgen over de stroom aan asielzoekers, terwijl mijn dochter met 1000 andere mensen gereageerd heeft op 1 en hetzelfde huisje. Het is om te huilen dat een kennis van mij 700 euro aan gas en licht moet betalen, maar de woningbouw niet haar huis isoleert en zij na het betalen van alle vaste lasten geld te kort heeft. 

Om eerlijk te zijn vind ik het ook niet uit te leggen dat wij miljarden naar Oekraïne sluizen, miljoenen aan de asielzoekers spenderen, en weet ik niet hoeveel miljard aan stikstof, terwijl wij in Nederland de zaakjes niet meer voor elkaar hebben. In een vliegtuig staat er in de instructies dat je eerst jezelf moet redden, voor je anderen helpt. Laten wij in Nederland nu eerst even een stap op de plaats zetten, kijken wat er gebeuren moet voor de mensen die hier al wonen. Je kan geen 700 nieuwe asielzoekers opvangen als je maar 1 bed vrij hebt. 

Mijn mening is niet alles zeggend, mijn mening is ook zeker niet de absolute waarheid, net als uw mening dat niet is. Maar laten wij samen met elkaar weer eens het aandurven om een open discussie te voeren. Waarin ik luister naar uw mening, en u naar het mijne. Waarin we debatteren over de inhoud en proberen om nader tot elkaar te komen om de problemen op te lossen die er gewoon zijn. Ik denk dat onze overheid ook los moet laten wat men de laatste jaren zo gewend is geraakt, de open debatten te blokkeren, en andersdenkende weg te zetten als staatsgevaarlijk. Je mag het van mij zeer oneens zijn met elkaar, maar probeer in elk geval tot oplossingen te komen waarin beide partijen zich kunnen vinden. Een beetje water bij de wijn doen. Ik weet 1 ding zeker, je hoeft het niet met elkaar eens te zijn, maar toch moeten wij het samen gaan doen. 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.