Hondenhaters

Hondenhaters

Let op: de onderstaande tekst is een column, geen (nieuws)artikel.

Het is prachtig weer. De hondenriem wordt gepakt en de hond kwispelt vrolijk. Tijd voor een ommetje. Het prachtige weer maakt iedereen vrolijk. Vogels fluiten en alles komt mooi in bloei. De hond loopt al snuffelend langs de struiken en doet zijn behoefte. Plotseling is de hond aan het eten en zijn baasje roept de hond bestraffend toe: “niet doen, laat liggen” maar het is te laat. De hond heeft iets gegeten wat hij niet had moeten eten. Het lijkt wel etenswaren waar puntjes ijzerdraad uit steken. De hond kijkt met bedroefde ogen zijn baasje aan en er komt wat bloed uit zijn bek. Vlug gaat de hondenbezitter naar huis en daar wordt de auto gepakt. De dierenarts onderzoekt de hond en inderdaad heeft de hond iets gegeten waar stukje ijzerdraad in zat. Door die ijzerdraadjes heeft hij allemaal wondjes in zijn bek en kan hij bijna niet meer eten.

Toen ik dit verhaal hoorde gingen mijn nekharen overeind staan. Hondenhaters, ze bestaan dus echt. Bovenstaande verhaal is pas gebeurd en dat is niet de eerste keer. In oktober vorig jaar gebeurde er ook zo iets. De politie waarschuwde toen de hondenbezitters dat ze extra alert moeten zijn in het Kapsebos. Er waren daar gehaktballen gevonden die mogelijk punaises of gif zouden bevatten.

Hondenhaters, ze bestaan. Ik snap wel dat je helemaal gek wordt van alle hondenpoep en ook ik baal als ik in zo’n drol ben gestapt. Sta ik weer bij het gras mijn schoen schoon te maken en maar hopen dat de poep niet in de ribbels van mijn zolen is blijven zitten. Tuurlijk draaien de honden de drollen maar uiteindelijk kunnen zij er ook niks aan doen. Als pup wordt ze geleerd dat ze buiten hun behoeften moeten doen en dat doen ze ook netjes.

Het zijn de hondenbezitters die daar beter op moeten letten. Ze moeten er voor zorgen dat de poep netjes wordt opgeruimd zodat daar niemand last van heeft. Maar om een hond dan bewust te vergiftigen of wat dan ook, dit gaat echt te ver. Honden zijn levende wezen. Alle dieren zijn levende wezens en daar ga je respectvol mee om. Irriteer je je aan de poep spreek dat de hondenbezitter er op aan, die is verantwoordelijk voor zijn hond en laat de honden lekker met rust.

Met de kapotte bek van de hond gaat het nu gelukkig goed. Door de medicijnen is hij weer opgeknapt. Maar het had veel slechter met hem af kunnen lopen. Denkend aan een stukje ijzerdraad die door zijn slokdarm naar zijn maag gaat en daar de hele boel open scheurt. Hij heeft een engeltje op zijn schouder gehad. 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.