SCROLL VERDER
SCROLL VERDER
 
© Eigen foto
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Eindelijk weer winkelen

Let op: de onderstaande tekst is een column, geen (nieuws)artikel.

Nog steeds zit Nederland in een crisis en kan je alleen winkelen op afspraak. Ik werd er niet enthousiast van. Eerst een afspraak maken voordat je mag winkelen? Het liefst doe ik dat wanneer ik zin heb en als het mij uitkomt. Het is natuurlijk ook het onbekende wat om de hoek komt kijken. Niet weten hoe alles gaat verlopen. Binnen een kwartiertje alle artikelen scoren die je nodig hebt. Zou er na een kwartier een sombere gong klinken en een stem volgen die zegt: “Helaas, u heeft het niet gered om binnen een kwartier af te rekenen. Graag alle artikelen terug leggen en de winkel verlaten. Maak een afspraak voor een nieuwe poging”?

Mijn lijstje voor huishoudelijke artikelen werd wel steeds groter en ik heb toch maar een online een afspraak gemaakt bij de Blokker in ons dorp. Na een heftige brand zit onze Blokker in een nieuw pand en dat is wel een nadeel. Ik ken deze winkel niet dus ik kan de boodschappen niet op volgorde van de winkel op mijn briefje zetten. Hopelijk ga ik het redden in een kwartier. Op mijn fietsje ga ik naar de Blokker en ben erg vrolijk. Na een maanden stap ik eindelijk weer eens een andere winkel in dan een supermarkt.

"O shit, mijn winkeltijd is al begonnen"

Eenmaal in de winkel kijk ik mijn ogen uit, wat een prachtige winkel. En mits ik sta te genieten denk ik in ens: “O shit, mijn winkeltijd is al begonnen”. Ik struin langs de schappen en neem veel meer mee dan op mijn lijstje staat. Artikelen die ik niet direct kon vinden heb ik meteen gevraag, zodat ik niet onnodige tijd loop te zoeken. Ik had zelfs nog tijd om even rond de snuffelen. Er waren nog twee ander klanten in de winkel en ik moet je zeggen, zo winkelen bevalt me wel.

Met en heerlijk gevoel fiets ik terug naar huis. Eindelijk spulletjes gehaald die al lang op mijn lijstje stonden. Eindelijk weer een geld uit gegeven aan andere dingen dan alleen maar levensmiddelen. Wat kan een mens dat winkelen missen. En niet alleen winkelen, alles wordt gemist. Het winkelen, uit eten, terrasje pakken en ga zo maar door. Hopelijk gaat Nederland snel van slot af. Maar nu ben ik een tevreden mens en heb ik genoten van dit uitje. Ik kan het iedereen aanraden. Boek een winkeltijd bij jou lokale ondernemers want die kunnen wel wat centen gebruiken. En nee, je hoeft niet je boodschappen terug te leggen als je niet binnen een kwartier hebt afgerekend.

Ellen Sprikkelman

Ellen Sprikkelman uit Brummen schrijft over wat haar opvalt in het dagelijkse leven. Van kleine tot grote dingen.

Meer lezen van Ellen Sprikkelman?


Reageren? Mail de redactie via [email protected].

Op deze publicatie rust copyright.