SCROLL VERDER
SCROLL VERDER
Tryfena van Huenen-Notten.
© LGLD
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Regen

Let op: de onderstaande tekst is een column, geen (nieuws)artikel.

De temperatuur kwam de laatste weken steeds boven de 30 graden uit. Alles wat je wilde doen kon niet meer, het was gewoon te warm. Het zweet brak mij al uit bij de gedachte om iets te gaan doen. Als een heuse drama Queen lag ik te puffen op de bank, Netflix op een foute serie, zo af en toe op oké drukken, omdat Netflix vroeg: bent nu er nog? Mijn repeterende commentaar; natuurlijk, waar denk je dan dat ik ben met deze hitte?  

Sommige mensen houden van dit weer,  ik behoor niet tot deze groep! Mijn favoriete vakantie land is het VK. Gewoon niet te warm! Woensdag op de terug weg naar huis kwam ik een paar verdwaalde regendruppels tegen, heel even had ik de hoop, maar helaas. Geen regen in ons dorp. Afgelopen donderdag was het dan zo ver, eindelijk kwamen de druppels en er kwam een verfrissende bui. Dat leverde op de familie app direct mooie filmpjes en fotos op. Mijn neefjes in Zutphen stonden buiten in de regen te springen. Heerlijk even wat verkoeling. Helaas was het van korte duur, hopelijk krijgen we vanaf nu een meer Hollandse na zomer. 

Ik en velen met mij, deden een regendansje, velen waren blij met de verkoeling en water! Maar natuurlijk wij blijven wel Nederlanders,  als er nu een week regen komt, dan hebben wij er ook al gauw weer genoeg van. Wij zijn een lastig volkje voor de weergoden,  zon is oké, zolang het rond 24 graden blijft,  regen het liefst in de nacht.  

"Wij houden van klagen, vooral over het weer"

Wij houden van klagen, vooral over het weer, normaal gesproken onder gewone omstandigheden.  Nu verlang ik naar geklaag over het weer, net als verlang naar regen. Want zodra wij weer gaan klagen over het weer, dan betekent het dat corona ons "verlaten" heeft, of in elk geval  het niet meer landspaniek nummer 1 is. 

Ja, ik verlang naar normaal, oh en regen!

Tryfena van Huenen-Notten

Tryfena van Huenen-Notten is een onderneemster en columnist. Twee keer per maand schrijft ze hier over wat haar opvalt in de Zutphense samenleving.

Meer lezen van Tryfena van Huenen-Notten?


Reageren? Mail de redactie via [email protected].

Op deze publicatie rust copyright.