SCROLL VERDER
SCROLL VERDER
Tryfena van Huenen-Notten.
© LGLD

Drankspelletjes

Let op: de onderstaande tekst is een column, geen (nieuws)artikel.

Waarom zou je een spelletje spelen waar je stomdronken en kotsmisselijk van kunt worden? Drankspelletjes zijn populair onder jongeren, en ook in café Pico worden ze ook naar hartenlust gespeeld. De eigenaar van het café heeft een nieuwe regel bedacht: overgeven is het café verlaten. Mensen die in het café hun maaginhoud niet meer binnen konden houden, zijn er al daadwerkelijk uit gezet. Ja, zelfs mensen die de wcpot wel bereikt hadden.

Veel mensen vinden het een stomme regel en nergens op slaan. Maar waar slaan die spelletjes eigenlijk op? Want wat is er zo leuk aan dronken worden? Nog onbegrijpelijker, drinken tot je moet overgeven, dat is toch niet leuk? Wanneer je zo´n spelletje speelt, zal het ongetwijfeld erg grappig zijn, vooral als de eerste paar shotjes drank iedereen wat lacherig en opener maakt. Maar wanneer je als een stel bezopen zombies aan een tafel zit te lallen in een nieuwe taal die alleen dronken mensen kunnen verstaan, is er toch geen lol meer aan?

"Nu kom ik uit het stenen tijdperk, waarin je naar café Pico ging met vrienden voor een potje dart of om te poolen"

Nu kom ik uit het stenen tijdperk, waarin je naar café Pico ging met vrienden voor een potje dart of om te poolen. Niet om jezelf compleet van de wereld te zuipen. Wanneer je er nuchter bij gaat staan kijken, dan moet je toch tot de conclusie komen dat het vrij stom is om mensen ladderzat en hondsberoerd zien worden, omdat ze een drankspel spelen. Lallend en onverstaanbaar met ogen op half zeven hangend; het oogt niet echt gezellig, maar nuchtere mensen zien niet wat dronken mensen zien.

De café-eigenaar zal niet snel het drankspel verbieden, want dat levert toch wel het nodige geld op in zijn laatje. Tegelijkertijd is het logisch dat de eigenaar niet wil dat zijn café helemaal wordt ondergekotst, en het personeel staat echt niet te wachten om elke avond meerdere zuur stinkende massa’s op te moeten ruimen, of de wc steeds te moeten boenen, want hoe goed je ook de pot weet te halen, erg fris is het niet. Dat deze regel nu zo omstreden is, dat is eigenlijk belachelijk! Het drankspel zou ter discussie moeten worden gesteld.

Tryfena van Huenen-Notten

Tryfena van Huenen-Notten is een onderneemster en columnist. Twee keer per maand schrijft ze hier over wat haar opvalt in de Zutphense samenleving.

Meer lezen van Tryfena van Huenen-Notten?


Reageren? Mail de redactie via reageren@lgld.nl.

Op deze publicatie rust copyright.