SCROLL VERDER
SCROLL VERDER
Tryfena van Huenen-Notten.
© LGLD
Houd LokaalGelderland in de lucht! Steun ons hier.

Mobiel

Let op: de onderstaande tekst is een column, geen (nieuws)artikel.

Sinds de mobiel zijn intrede heeft gemaakt, is hij niet meer weg te denken in ons leven. Wat zouden wij toch moeten zonder mobiel? Natuurlijk roepen wij volwassenen dat de jeugd is vergroeit met hun mobiel, maar als wij even heel eerlijk zijn, dan is het echt niet alleen de jeugd die eraan vast gekleefd is. Laten wij even kijken naar de gemiddelde mens die een mobiel bezit.

Wanneer er een appje binnenkomt, dan moet men even kijken wie er appt. Als er gebeld wordt, terwijl je bij de kassa staat, dan is het merendeel van de mobielbezitters, die toch eerst even kijken wie er belt. Je zou maar eens even moeten wachten met kijken wie jou zo enorm dringend nodig heeft!

"Ook de tijd verdrijven in de trein gaat meestal samen met het telefoontje"

Wanneer de mobiele bezitter bij de kassa staat en ziet wie er belt, dan volgt de ongelofelijke drang om op te nemen, wat ook een heleboel mensen dus doen. Met de woorden “sorry, dit moet ik echt even aannemen” Laten ze de persoon tegenover hen echt wachten, meestal blijken de telefoontjes echter niet zo belangrijk te zijn, die hadden ze echt wel later even kunnen terugbellen. Maar veel mobiele telefoon bezitters voelen zich erg belangrijk en overheerst de drang om bereikbaar te zijn deze groep mensen. Het zijn dezelfde type mobiele telefoonbezitters die in een restaurant elke 5 minuten op het schermpje moeten kijken, of de telefoon nu wel of niet gaat.

Ook de tijd verdrijven in de trein gaat meestal samen met het telefoontje. Natuurlijk willen we echt niet zitten babbelen over niks met de medereizigers, dus pakken we de beste oplossing, de telefoon. Dan ben je tenslotte bezig en het is belangrijk, dus storen de anderen jou niet met een praatje over het weer. Ja, ik weet dat want ik doe dat dus ook. Mijn belangrijkste bezigheid in de trein, om niet met vreemden te hoeven praten over het weer, is een spelletje spelen op mijn telefoon. Ja, mensen wat is er nou belangrijker? Garden escape of praten over het weer? Ik ben dus niet heiliger dan de paus.

De beller kan meestal echt wel teruggebeld worden, even bij de kassa betalen, duurt vaak niet meer dan 5 minuten. Dus de beller kan best wel 5 minuten later worden teruggebeld. Maar mensen, het appje verdwijnt echt niet als je 3 minuten later even gaat kijken wie er heeft geappt. Ook is het vaak niet echt belangrijk wat er in het appje staat. Als ik naar de inhoud van de gemiddelde app van mijzelf kijk, dan is het echt het sociale praatje over de gewone zaken van het leven. Dat kan dus echt wel even een paar minuten later worden beantwoord.

Tryfena van Huenen-Notten

Tryfena van Huenen-Notten is een onderneemster en columnist. Twee keer per maand schrijft ze hier over wat haar opvalt in de Zutphense samenleving.

Meer lezen van Tryfena van Huenen-Notten?


Reageren? Mail de redactie via [email protected].

Op deze publicatie rust copyright.