SCROLL VERDER
SCROLL VERDER
Foto ter illustratie.

Zutphenaar (40) de cel in voor jatten auto, fiets en pinpassen

  •  Hij bekende alles
  •   13 januari 2020 - 18:07
  •  

ZUTPHEN - Een 40-jarige Zutphenaar is veroordeeld voor het stelen van een auto, een fiets en het pinnen van geld met gestolen bankpassen. Dat heeft de rechtbank bepaald. De man bekende alles toen hij in de rechtszaal zat.

De man heeft een gevangenisstraf opgelegd gekregen van 8 maanden, waarvan 2 voorwaardelijk. Daarnaast moet hij een schadevergoeding van 130 euro betalen. "Hij had de bij woninginbraken buitgemaakte bankpassen en de autosleutels van iemand anders gekregen. Vervolgens pinde hij geld met de bankpassen en stal de auto." legt de rechtbank uit.

Advertentie

'Sleutels gekregen'

De man had de autosleutels van iemand anders gekregen. Volgens zijn advocaat had die persoon de auto gestolen en weggezet, waardoor de 40-jarige Zutphenaar niet de dief was. De rechtbank vond dat verhaal echter niet sterk genoeg. De rechtbank neemt het de man kwalijk dat hij alleen oog heeft gehad voor zijn eigen financiële situatie en volledig voorbij is gegaan aan de gevolgen die het voor anderen kan hebben.

De straf is hoger dan de eis van de officier van justitie. Dit vanwege de meerdere strafbare feiten. De man niet ook een verplichte onderhandeling ondergaan. Als hij dit niet doet moet hij alsnog twee maanden extra de cel in.


Reageren? Mail de redactie via reageren@lgld.nl.
Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.