SCROLL VERDER
SCROLL VERDER
De beruchte verkeerslichten in De Hoven.

Provincie gaat verkeerslichten bij De Hoven met spoed vervangen

ZUTPHEN - De provincie Gelderland gaat de verkeersregelinstallatie (VRI), beter bekend als de verkeerslichten, met spoed vervangen. Donderdagochtend had de installatie weer storing, en dat is niet voor het eerst.

Met regelmaat gaat het mis op het kruispunt. Een nog onbekend defect in de installatie zorgt ervoor dat de verkeerslichten oranje gaan knipperen en de automobilisten zelf hun voorrang moeten regelen. Niet handig op een druk kruispunt waar ook veel fietsers over moeten steken.

Advertentie

Niet op de planning

De verkeersregelinstallatie is al oud volgens de provincie. Echter was er geen plan om deze te vervangen. "Dat is afgehouden omdat het kruispunt in handen van de gemeente komt zodra de nieuwe rondweg af is", legt provinciewoordvoerder Everdien Gunsing uit. "Het is dan de vraag of er nog verkeerslichten komen op dat kruispunt."

"Daarom hebben we besloten dat er snel een structurele oplossing moet komen"
provinciewoordvoerder Everdien Gunsing

Met de nieuwe rondweg gaat er veel minder verkeer door de Hoven, maar die rondweg is nog niet klaar. "De aanleg van de rondweg heeft vertraging opgelopen en ondertussen krijgen de verkeerslichten steeds meer problemen", aldus de woordvoerder. "Daarom hebben we besloten dat er snel een structurele oplossing moet komen."

Onderzoek

De provincie gaat een deel van de installatie vervangen. "We gaan onderzoeken wat er precies vervangen moet worden. Waarschijnlijk is dat de regelautomaat, de kast die naast het kruispunt staat." Die kast regelt daadwerkelijk wie er wanneer mag rijden.

Zodra duidelijk is wat er vervangen moet worden is er meer zicht op de structurele oplossing. Maar de spoedprocedure van de provincie kan nog wel lang duren. "We verwachten dat eind van dit kwartaal de oplossing er is, sneller lukt niet", vertelt Gunsing. Als men de 'normale' procedure zou volgen zou de oplossing er pas eind van het jaar zijn.

 


Reageren? Mail de redactie via reageren@lgld.nl.
Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.