SCROLL VERDER
SCROLL VERDER

Duizenden euro's vuurwerkschade in gemeente Brummen, meer dan vorige jaarwisseling

  •  Verkeersborden gemold
  •   09 januari 2020 - 07:10
  •  

BRUMMEN - De schade aan objecten in de openbare ruimte in de gemeente Brummen, veroorzaakt door vuurwerk, loopt op tot duizenden euro's. Dat blijkt uit een inventarisatie door gemeente. In Eerbeek is meer gesloopt dan in Brummen. Objecten in het buitengebied waren vrijwel geen slachtoffer.

In totaal zijn er vijftien verkeersborden gesloopt met vuurwerk. Ook diverse afvalbakken en enkele speelvoorzieningen zijn voor vandalen met vuurwerk aangetast. "De schadepost hiervoor wordt geschat op ongeveer 4.800 euro. Hierbij gaat het zowel om kosten voor vervanging als uren om dit uit te voeren", vertelt de gemeente. "De schade in Eerbeek is hoger dan in het dorp Brummen, in het buitengebied is nauwelijks tot geen schade."

Advertentie

Minder kosten

Bij de vorige jaarwisseling was de kostenpost fors minder, maar alsnog zijn de kosten in vergelijking met vijf tot tien jaar terug gedaald. "Echter bij de jaarwisseling van 2018-2019 was de schade nog ongeveer 2.000 euro lager."

In Park 't Goor in Brummen is misschien wel de meeste schade aangericht. De overkapping, ook wel jeugdhonk genoemd, is vernield. "Uiteraard betreurt de gemeente dit." Samen met onder meer jongerenwerk SWB wordt gekeken hoe de schade herstelt én voorkomen kan worden.


Reageren? Mail de redactie via reageren@lgld.nl.
Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.