SCROLL VERDER
SCROLL VERDER

Gemeente vult IJsselslag-tekort van 3,5 ton aan

ZUTPHEN - De gemeente gaat het begrotingstekort van de begroting van 2018 van zwembad de IJsselslag in Zutphen aanvullen. Het gaat om een extra steun van 368.342 euro. De gemeenteraad stemde maandagavond in met het voorstel.

Het zwembad kampt al sinds de oprichting met niet sluitende begrotingen. Het tekort in 2018 werd onder meer veroorzaakt door hoge personeels- en energiekosten, maar ook door de interim managers die werden aangesteld nadat er flinke ruzie ontstond in het bestuur.

Advertentie

Potjes leeg

Eerder werd vanuit het college al voorgesteld om 127.342 euro extra beschikbaar te stellen, maar dat bedrag is inmiddels opgelopen. Het geld komt met tegenzin van enkele raadsleden voor een deel uit de algemene reserve. Die pot is zo goed als leeg, waardoor de gemeente al miljoenen moet bezuinigen. De rest komt uit potjes als onvoorzien en een Jeugdsubsidieregeling Sport, daar was geld over.

De potjes bij het zwembad zijn ook al tijden leeg. Vorig jaar verstrekte de gemeente al 150.000 euro extra subsidie en de komende jaren is de subsidie met een ton per jaar opgehoogd. Het zwembad verwacht ook over 2019 een tekort te hebben.

 


Reageren? Mail de redactie via reageren@lgld.nl.
Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.