SCROLL VERDER
SCROLL VERDER
Het Speciaalbierfestival in het Vogelpark.
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

'Spreiding evenementen in Zutphen is een goed idee'

ZUTPHEN - Minder evenementen in de binnenstad van Zutphen, en meer erbuiten. Volgens ondernemers, gevestigd in de binnenstad, is dat een goed idee. 

Het idee komt af van de gemeente. Zij willen meer spreiding, en hebben dat goed overlegd met de ondernemers in de binnenstad. “Er zijn zoveel meer mooie plekken in de stad”, legt horeca-ondernemer Remy Koppel uit. “We moeten met z’n allen in een stad, wonen, werken en recreëren daar past deze spreiding bij om het voor iedereen leefbaar en werkbaar te houden. Uiteindelijk gaat hier ook de kwaliteit mee omhoog en passen de evenementen beter bij het DNA van de stad.”

Advertentie

Zelf gaat hij ook wat organiseren, en dan niet op één van de markten. “Zelf gaan we in de eerste week van september ook wat nieuws organiseren in het Vogelpark, ZutphenProeft! Deze wordt al gehouden in Arnhem, Nijmegen en Zwolle en nu dus ook hier, super gaaf dus.”

Meer kwaliteit

Ook horeca-ondernemer Anton Menkveld is voorstander van spreiding: “Ik heb het liever minder en beter”, legt hij uit. Hij heeft nog wel wat specifieke ideeën. “Ben zelfs voorstander om de zomerfeesten samen te voegen in de kermis week zodat er één feestweek ontstaat en in de zomermaanden meer rust en het makkelijker is voor de restaurants om ook op die woensdagen het terras gewoon te kunnen gebruiken voor mensen die in rust wat willen eten.” Maar hij kijkt nu met een tevreden blik naar de evenementenkalender van volgend jaar: “Het is een goede zaak wat ze doen. Het gaat de goede kant op.” 

"Wat blijft zijn de bekende horeca feestjes"
Festivalorganisator Hans Boersbroek

Eén van de organisatoren die wat in de binnenstad organiseert is Hans Boersbroek. Hij is verantwoordelijk voor Bevrijdingspop Achterhoek en de Popronde. “Ik juich het toe om kwaliteitsfestivals buiten het centrum te ontwikkelen. In het park een theater of muziekfestival aan de grote gracht, jazz en klassiek op het s Gravenhof en een jongeren festival op de Houtwal”, oppert hij. Maar hij heeft een kritische noot: “Wat blijft zijn de bekende horeca feestjes.”

Binnenstadsmanager Remco Feith zegt dat lang niet alle evenementen in de binnenstad passen. “Per evenement moet gekeken worden waar deze het beste past”, legt hij uit. 

 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.