SCROLL VERDER
SCROLL VERDER

Groep burgers wil kerstbomen dumpen voor stadhuis Zutphen

Maak lokale journalistiek mogelijk. Klik hier om LokaalGelderland te steunen!

ZUTPHEN - Een groep burgers heeft, geheel anoniem, laten weten dat ze hun kerstbomen willen gaan dumpen voor het stadhuis van Zutphen. Of ze het ook echt gaan doen is nog maar de vraag. 

Anoniem hebben ze deze nieuwswebsite benaderd. “Omdat Zutphen zo aan het bezuinigen is helpen we ze vast aan kerstbomen voor volgend jaar. Moeten ze er wel goed voor zorgen”, luidt de mail. De schrijver van de mail beweert dat hij/zij al twintig mensen paraat heeft gevonden dit ook te doen. “We gaan 4 januari de kerstbomen voor het stadhuis deponeren. Als andere Zutphenaren mee willen doen mogen ze dit ook doen. Hoe meer hoe beter.” 

Advertentie

Eigen initiatieven 

Door de bezuinigingen kon de gemeente dit jaar geen kerstbomen plaatsen. Daarom hebben ondernemers en burgers eigen initiatieven op touw gezet. “Al die ondernemers steken er nu geld in. Dat mag volgend jaar niet zo zijn. En dat proberen we op deze ludieke wijze duidelijk te maken.” 

Ze geven duidelijk aan niet met naam in de media te willen. “Dit is gewoon een ludieke actie. Daar hoeven geen namen aan gebonden te worden. De gemeente staat ook altijd als de gemeente op jullie site. We lezen nooit welke ambtenaar verantwoordelijk was voor de bomen.” 

 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.