SCROLL VERDER
SCROLL VERDER
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Heb jij een BHV'er op je werk? Een cursus kan levens redden

  •  Advertorial
  •   11 december 2019
  •  Gepresenteerd door

REGIO - Levens redden, voor sommigen is het een fulltimebaan. Maar waarschijnlijk is het ook de functie van één van jouw collega's. Zelfs als je op een saai en stoffig kantoor werkt. Want juist daar is een bedrijfshulpverlener, ook wel bekend als BHV'er, belangrijk.

Sterker nog, het is in veel gevallen zelfs verplicht. Als werkgever moet je ervoor zorgen dat er tenminste één bedrijfshulpverlener aanwezig is. Maar niet iedereen die een pleister kan plakken kan in aanmerking komen voor de functie. Een EHBO-diploma is zelfs niet genoeg, je moet een BHV-cursus volgen.

Meer dan EHBO

Want een bedrijfshulpverlener moet meer kunnen dan eerste hulp verlenen. Als iemand is gevallen of op een andere manier gewond is geraakt komt die EHBO-cursus zeker wel van pas. Maar als er brand uitbreekt of als er een bommelding wordt gedaan heb je er toch echt minder aan.

Daarom moet je als bedrijfshulpverlener gecertificeerd zijn. Het BHV-certificaat is slechts één jaar geldig, waardoor je dus na je eerste cursus jaarlijks even moet opfrissen. Op de cursus leer je alles over eerste hulp, evacueren, brandbestrijding en risico's.

Bij een BHV-cursus leer je altijd de benodigde onderdelen, waaronder reanimeren met een AED. De cursussen zijn zelfs op eigen locatie te volgen.


Reageren? Mail de redactie via [email protected] of stuur een chatbericht via onze chatfunctie.
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.