SCROLL VERDER
SCROLL VERDER

Zutphen heeft maximaal 10.000 euro begroot voor nieuwjaarsborrel

Maak lokale journalistiek mogelijk. Klik hier om LokaalGelderland te steunen!

ZUTPHEN - De gemeente Zutphen moet de hand op de knip houden, want ze zijn aan het bezuinigen. Eén van de dingen waarbij ze altijd goed uitpakte is tijdens de jaarlijkse nieuwjaarsborrel. Bezuinigen ze daar dit jaar ook op? 

De gemeente gaat zeker bezuinigen op de nieuwjaarsborrel, leggen ze uit. Ze houden het niet op het stadhuis, maar wel op een locatie waar ze geen huur voor hoeven te betalen. Namelijk bij De Kaardebol. "Wij betalen geen huur, maar nemen wel de catering van de Kaardebol af en zorgen ervoor dat zij zoveel mogelijk exposure krijgen", leggen ze uit. 

Advertentie

De begroting is in de maak voor het feest. "Er is maximaal 10.000 euro begroot. Omdat we nog volop bezig zijn met de invulling, is de definitieve begroting nog niet rond. Wel staat vast dat het eindbedrag maximaal 10.000 euro is."

Geen programmering

Volgens de zegsvrouw is er zeker bezuinigd op de bijeenkomst. “Het programma is ook back to basic. Behalve de speech van de burgemeester is er geen programmering. Ook werken wij weer met munten. Dit betekent dat gasten maar twee munten van de gemeente Zutphen ontvangen waarmee ze een drankje kunnen halen. Eventuele volgende drankjes zijn voor eigen rekening. De hapjes zijn wel op kosten van de gemeente, deze zijn in het budget van 10.000 euro meegenomen.”

Deze nieuwswebsite zal de begroting opvragen wanneer deze klaar is, en de opvallende details publiceren.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.