SCROLL VERDER
SCROLL VERDER

100 jaar radio: dit zijn de zenders waar de regio naar luistert

  •  Bij de regionale radio
  •   06 november 2019 - 06:00
  •  

REGIO - Het is precies honderd jaar geleden dat in Nederland de eerste radio-uitzending werd gemaakt. Anno nu is er voor iedereen een radiozender te vinden die voldoet aan de behoefte van de luisteraar. Zo zijn er een aantal lokale zenders in Gelderland. 

Gelre FM is de lokale omroep voor een groot deel van de Achterhoek. Zutphen en Lochem liggen op de rand van het uitzendgebied van deze zender. De zender bestaat al sinds 2006. De zender heeft een Nederlandstalig themakanaal genaamd Leuk.FM. Jesse Sprikkelman, tevens journalist bij deze nieuwswebsite, presenteert de ochtendshow van Gelre FM. Dagelijks draait hij muziek en praat hij de luisteraars bij tussen 07.00 uur en 09.00 uur. “Radio is iets magisch. En lokale radio is eigenlijk de mooiste radio! Je staat dicht bij de luisteraar, omdat ze op steenworp afstand wonen.” 

Ochtendshow

Sprikkelman presenteert zo’n vier jaar zijn ochtendshow. Eerder deed hij dat op verschillende andere zenders waaronder de lokale omroep van Zutphen, B-FM. Sinds 2017 doet hij dit dagelijks op de Achterhoekse zender. “De Achterhoek is een fijne gemoedelijke regio. Gelre FM heeft een groot bereik, en dat maakt het zo’n leuke zender. We hebben goede nieuwslezers die elk half uur het Achterhoekse nieuws brengen. Dat in combinatie met landelijk nieuws, entertainment en fijne muziek zorgt voor een fijne lokale ochtendshow.” 

Wie ook in de vroege uurtjes te horen is op de radio is Nieke Hoiting, van Radio Gelderland. “Radio is één van de oudste mediums dat er is. En het is er nog steeds”, zegt ze trots. “Het is een magie omdat het heel dichtbij is. Daardoor wordt je, als je presenteert, ook een soort maatje van de mensen.” 

LokaalGelderland in gesprek met Nieke Hoiting...


Reageren? Mail de redactie via reageren@lgld.nl.
Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.