SCROLL VERDER
SCROLL VERDER
Wethouder Mathijs ten Broeke.
Houd LokaalGelderland in de lucht! Steun ons hier.

Wethouder Ten Broeke wil graag in gesprek met Zutphens huurdersverbond

  •  Problemen bij corporaties
  •   31 oktober 2019 - 08:32
  •  

ZUTPHEN - Wethouder Mathijs ten Broeke van de gemeente Zutphen staat open voor een gesprek met het Huurdersverbond Zutphen. Het verbond, bestaande uit boze huuders van woningcorporatie Ieder1, wil graag aansluiten bij de overleggen tussen de gemeente en de corporatie.

De huidige vertegenwoordiging van huurders is te nauw betrokken stelt het nieuw opgerichte Huurdersverbond."Wij snappen wel dat Woonbedrijf Ieder1 het liefst met het niet functionerende BIJ1 (huidige vertegenwoordiging, red.) onderhandelt, maar wij willen dat er een échte huurdersvertegenwoordiging aan de onderhandelingstafel komt", lieten ze eerder weten. Het verbond is ontstaan vanuit boze huurders die samenwerkten met de SP-fractie om meer voor elkaar te krijgen. Eerder vielen ze al binnen op het kantoor in Zutphen om een statement te maken.

Advertentie

Ten Broeke staat open voor een gesprek met het nieuwe verbond. "Ik vind het belangrijk dat huurders goed vertegenwoordigd zijn op alle momenten en plekken waar er besluiten worden genomen die hen aangaan. Vanuit dat oogpunt is het een heel redelijk verzoek van het Huurdersverbond en ben ik ook bereid om met hen en de corporaties samen in gesprek te gaan", zegt hij.

Woningcorporatie Ieder1 heeft niet gereageerd op de vraag of zij om tafel willen met het Huurdersverbond.


Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Houd LokaalGelderland in de lucht! Steun ons hier.

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.