SCROLL VERDER
SCROLL VERDER
Houd LokaalGelderland in de lucht! Steun ons hier.

Zutphens huurdersverbond eist positie aan gesprekstafel tussen gemeente en Ieder1

ZUTPHEN - Het Huurdersverbond in Zutphen, bestaand uit huurders van woningcorporatie Ieder1, eist een plek aan de onderhandelingstafel van de gemeente en de corporatie. Jaarlijks komen de woningcorporatie en de gemeente bij elkaar om te onderhandelen over prestatieafspraken. Daar moeten ook huurders bij aanwezig zijn, maar een grote groep voelt zich niet vertegenwoordigd door de bestaande huurdersvertegenwoordiging.

Daardoor is er een nieuwe vertegenwoordiging ontstaan, genaamd het 'Huurdersverbond'. Het verbond is een onderdeel van de Zutphense SP-fractie. Die partij maakt zich al jaren zorgen over de toestanden bij de Zutphense woningcorporaties. Eerder bemoeide de SP zich ook al met de conflicten tussen huurders en Ieder1. Ze bezochten zelfs meerdere malen, samen met huurders, de vestiging in Zutphen.

Advertentie

BIJ1

Volgens de SP heeft de huidige huurdersvertegenwoordiging, genaamd 'BIJ1', geen contact met de achterban. Ook zou deze niet gekozen zijn door de huurders en is er een sterke connectie met het woonbedrijf zelf. "Wij snappen wel dat Woonbedrijf Ieder1 het liefst met het niet functionerende BIJ1 onderhandelt, maar wij willen dat er een échte huurdersvertegenwoordiging aan de onderhandelingstafel komt", zegt Bennie Berendse, woordvoerder van het Huurdersverbond.

Door aan te schuiven bij de onderhandelingen tussen Ieder1 en de gemeente wil het Huurdersverbond invloed uitoefenen op de prestatieafspraken. Zo willen ze bijvoorbeeld dat klachten beter worden opgelost, dat de huurprijs gelijk blijft na een renovatie en dat er eerlijke renovatievergoedingen worden uitbetaald. "Onderhandelen met het Huurdersverbond is voor Woonbedrijf Ieder1 misschien niet leuk, maar voor de Zutphense huurders is het wel beter."


Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Houd LokaalGelderland in de lucht! Steun ons hier.

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.